WannaCry Virüsünün Arkasında Kim Var?

dark web

Yüz binlerce bilgisayara bulaşan WannaCry fidye yazılımının arkasında kim var? Amerikalı istihbarat şirketine göre bu saldırı Kuzey Kore’nin işi değil.

Tüm dünyada yüz binlerce kişiyi vuran WannaCry virüsü, teknoloji dünyasının en önemli gündem maddeleri arasında kalmaya devam ediyor. Bir yandan bu fidye yazılımından korunma yolları aranırken, bir yandan da bu yazılımın arkasında kim olduğu aranıyor. Daha önce bazı analistler bunun Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus’un işi olabileceğini iddia etmişti. Bu analistlere göre yazılımda kullanılan kod Lazarus’un diğer işlerinde kullandığı koda benziyordu.

Ancak görünen o ki WannaCry virüsünün arkasındaki hackerlar ilk başında iddia edildiği gibi Kuzey Koreli bir grup değil. Amerikan istihbarat şirketi Flashpoint’e göre bu yazılımın arkasında Çinli hackerlar var. Çince yazılan notların uzunluğuna ve doğruluğuna işaret eden istihbarat şirketi, bu yazılımı her kim hazırlayan hackerların ana dilinin Çince olduğu görüşünde. Çinçe dışında tüm fidye notlarının Google Translate kullanılarak İngilizce’den çevrildiğini söyleyen Flashpoint analistleri, Çincenin ise Google Translate çevirisi olmadığını ve anadili Çince olan biri tarafından yazıldığını söylüyor.

Moto E4 Ne Zaman Çıkacak?