Plastik Apple Watch SE Çocuklara da Hitap Edecek

apple watch ultra

Cupertino’lu firma maliyeti düşürmek için Apple Watch SE’de plastik kasa kullanmayı planlıyor. Bununla birlikte plastik Apple Watch genç kullanıcılara ve çocuklara da yönelik olacak. İşte detaylar…

Mark Gurman haftalık olarak yayınladığı PowerOn bülteninde yine ilgi çekici konular paylaştı. Bunlardan birisi de Apple Watch SE‘le alakalı. Gurman bir süre önce Apple Watch SE’de plastik kasaya geçiş yapılacağını ve bu şekilde maliyetin düşürüleceğini bildirmişti. Watch SE’nin alüminyum kasası Apple’a birim başına yaklaşık 5 dolara mal oluyor. Plastik kasa muhtemelen yarı yarıya mal olacak. Gurman’a göre firma, Samsung’un saatleriyle rekabet etmek ve fiyatı 200 dolara düşürmek için çözümler üretiyor.

apple watch se

Tüm her şeye rağmen Apple’ın planı sadece maliyeti azaltmakla ilgili değil. Plastiğin alüminyuma göre bir avantajı farklı renklere izin vermesi. Akıllı saat böylece daha fazla renk seçeneğine sahip olacak. Apple daha canlı ve yeni renklerle genç kullanıcıların dikkatini daha çok çekmek istiyor.

Teknoloji devi Apple Watch’un reklam kampanyalarını da yeniledi. Son zamanlarda okullarda telefonlar yasaklandı. Apple da bu noktada devreye girerek Apple Watch’u ebeveynlerin çocuklarıyla iletişim halinde kalmalarına ve nerede olduklarını takip etmelerine yardımcı olabilecek telefon alternatifi cihaz olarak öne çıkarıyor. Ayrıca telefona göre daha ucuz olduğunu da vurguluyor. Plastik Apple Watch SE de daha düşük fiyatla ebeveynler için daha uygun alternatif olabilir.

Google Apple’dan Uzak Durmak İstiyor