Google Apple’dan Uzak Durmak İstiyor

Google, 5 Milyar Dolarlık Dava İle Karşı Karşıya

Apple hakkındaki paylaştığı bilgilerle tanınan gazeteci Mark Gurman, Google’ın Pixel 9 lansmanıyla ilgili dikkat çekici yorumda bulundu.

Google, Pixel lansmanlarını normalde ekim ayında yapardı. Fakat şirket değişiklik gerçekleştirerek etkinlik tarihini 13 Ağustos’a aldı. İki gün sonra Pixel 9 serisinin örtüsü kaldırılacak ve cihazlar resmiyete kavuşacak. Mark Gurman, Google’ın daha erken davranmasının arkasında Apple’ın olabileceğini düşünüyor. Gurman yaptığı açıklamada Google’ın Apple’ın eylül ayındaki iPhone 16 lansmanından uzak durmak istediğini belirtti. Ayrıca sızıntıların kesilmesi için de daha erken tarihi tercih ettiğini sözlerine ekledi. Fakat şöyle bir durum var ki şimdiye kadar Pixel 9 serisi hakkında birçok detay ve görsel sızdı.

Google

Sızıntılarda özellkle Pixel 9 Pro Fold öne çıktı. Söylenenlere göre Pixel 9 Pro Fold katlandığında 155.2 x 77.1 x 10.5 mm, açıkken de 155.2 x 150.2 x 5.1 mm ölçülerinde. Telefonun ağırlığı da 257 g. Önceki modele kıyasla daha hafif. Piyasada mevcut olan Pixel Fold’un ağırlığı 283 g. Yeni katlanabilir telefonun hem iç hem de dış kapak ekranı 120Hz yenileme hızı ve yüksek parlaklık sunacak. İç ekranın 2700 nit parlaklığa sahip olduğu ileri sürülüyor.

Telefonda diğer Pixel 9 modellerinde olduğu gibi Google’ın yeni Tensor G4 yongasetinin olması bekleniyor. Cihazda 16 GB RAM, 48 MP ana kamera, 10.5 MP ultra geniş kamera, 10.8 MP telefoto kamera ve iki adet 10 MP selfie kamerası yer alacak. Cihazın 256/512 GB dahili depolama alanı seçenekleri ve 4650 mAh kapasiteli pille çıkacağı belirtiliyor. Pixel Fold’da 4821 mAh değerinde pil var. Geçtiğimiz sene sonunda çıkan iddialarda pilin daha büyük olacağı ileri sürülmüştü. Ancak yeni söylentilerde pil kapasitesi daha düşük görünüyor.

Google Wear OS 5.1 Yakında Geliyor