M4’lü Mac mini Yeni Tasarıma Sahip Olacak

mac mini

M4’lü Mac mini’nin donanımsal olarak yenileneceği ancak tasarımında değişiklik olmayacağı söyleniyordu. Yeni bir rapor tasarımın da değişeceğini belirtiyor.

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini M4 ve M4 Pro seçenekleriyle bu sene satışa sunulacak. Gurman tedarikçilerin standart modeli (M4’lü olanı) ağustos ayında Apple’a göndermeye başlayacağını, M4 Pro’lu üst seviye modelin de ekim ayında hazır olacağını söyledi. Bu durum da lansmanın ekim ayında olacağını gösteriyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak.

Elbette yeni mini modelleri M4 hikayesinin bir parçası. Apple’ın asıl derdi tüm Mac ailesini M4’le donatmak. Yeni Mac mini’le birlikte önümüzdeki sonbaharda M4’lü MacBook Pro ve iMac de piyasaya sürülecek. Giriş seviyesi 14 inç’lik Pro modelinde M4 çipi olacaktır. Ancak daha üst seviye olan modellerde M4 Pro ve M4 Max işlemcileri kullanılacaktır.

mac mini

M4’lü Mac Studio, Mac Pro ve MacBook Air ise 2025’te satışa sunulacak. Mac Studio’nun en üst versiyonunda M3 Ultra işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Fakat geçtiğimiz gün yayınlanan bir raporda M3 Ultra yerine M4 Ultra’nın kullanılacağı belirtildi. Bu arada Mac Studio ve Mac Pro aynı iPad Pro serisi gibi 2 yıllık yenileme döngüsüne girmiş görünüyor.

Bir süre önce Omdia’nın analistlerinden Ricky Park, OLED ekrana sahip MacBook Pro‘nun 2026’da çıkabileceğini ileri sürdü. Park, “Apple’ın OLED paneli 2026 gibi erken bir tarihte MacBook Pro’da kullanması muhtemel bir olasılık. Bu hamle dizüstü bilgisayar pazarında OLED talebinde önemli artışa yol açabilir ve 2031’e kadar 60 milyon adedin üzerine çıkabilir” dedi.

Plastik Apple Watch SE Çocuklara da Hitap Edecek