PES oyunu tarihe gömülüyor! Karşınızda ücretsiz eFootball oyunu

PES oyunu tarihe gömülüyor! Karşınızda ücretsiz eFootball oyunu

PES oyunu artık tarihe gömülüyor. Uzun süredir devam eden futbol simulasyonu oyun serisi Konami’nin yaptığı açıklamaya göre son buluyor. Oyunu yerine tamamen ücretsiz eFootball geliyor. İşte tüm detaylar.

PES markası tarih oluyor. Oyun artık isim değiştirerek karşımıza çıkacak, ancak tek değişiklik bu değil. Oyun eFootball adı altında ücretsiz olarak sunulacak. Popüler oyun PES’in Dünya’nın dört bir yanında milyonlarca kullanıcısı var. Her gün daha çok kişinin oynadığı bu oyun şimdi format değiştirerek karşımıza çıkacak. Aylar önce oyunun yeni sürümde ücretsiz olacağı söylentileri çıkmıştı ve bugün Konami’nin yaptığı açıklamalarla bu söylentiler netlik kazanmış oldu.

PES oyunu tarihe gömülüyor! Karşınızda ücretsiz eFootball oyunu

Açılımı Pro Evolution Soccer (PES) oyunu artık isim değiştirerek sadece eFootball olarak oyunculara sunulacak. Buna ek olarak oyun ücretsiz olarak oynanacak. Konami yaptığı açıklamada oyuna tercihe bağlı bazı paketler sunacağını ve bu paketlerin ücretlendirilebileceğini duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamalara göre oyun sonbaharda piyasaya sürülecek. eFootball, PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One ve iOS ile Android cihazlara sunulacak. Oyunda çapraz desteği olduğunu da tekrar belirtelim. İki farklı oyuncu aynı oyunda biri PC’den biri mobilden olmak üzere bağlanıp oynayabilecek.

Konami’nin PES yerine gelen eFootball hakkındaki açıklaması ise şu şekilde: Her şey, devrim niteliğinde bir futbol deneyimi yaratma konusundaki bitmek bilmeyen kararlılığımızla başladı. Hedefimiz sahadaki çimlerden oyuncuların hareketlerine ve stadyumdaki taraftarlara kadar kusursuz bir futbol ortamını yeniden yaratmaktı. Bu düşünceyle, geliştirilmiş animasyon sistemine ve oyun kontrollerine sahip yeni bir futbol motoru yaratmaya karar verdik. Ortaya çıkan sonuç, en başta düşündüğümüzden bile daha etkileyici oldu. PES’in sınırlarının ötesine geçtik ve yeni bir sanal futbol dünyasına giriş yaptık. Bu yeni dönemin işaretini vermek üzere, çok sevdiğimiz PES markasıyla yollarımızı ayırmaya ve bu markayı “eFootball” olarak yeniden adlandırmaya karar verdik! Şimdi umarız eFootball’un sunduğu bu yepyeni futbol deneyiminin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

ABD ve Çin siber saldırı suçlamaları tuhaf bir boyuta ulaştı: Kimin eli kimin cebinde belli değil