Instagram, Keşfet sekmesi bazı değişiklikler alacak!

Instagram, Keşfet sekmesi bazı değişiklikler alacak!

Instagram Keşfet sekmesi zaman zaman çok fazla rahatsız edici içerikle dolabiliyor. Akış, takip etmediğiniz hesaplardan önerilen gönderileri gösteriyor, ancak ilginizi çeksin veya çekmesin ne göreceğinizi asla bilemiyorsunuz. Platformun kurallarını ihlal etmese bile, potansiyel olarak rahatsız edici bir fotoğraf, video veya Reels bile karşınıza çıkabiliyor.

Instagram bu durumun önüne geçmek için “Keşfet” sekmesinde bazı değişikliklere gidiyor. Karşınıza çıkabilecek rahatsız içerikleri azaltmak için Instagram, Hassas İçerik Kontrolü seçeneğini kullanıma sunuyor. Amaç, Keşfet akışında ne kadar hassas içerik göreceğinizi seçmenize izin vermek ve Instagram’ı nasıl kullandığınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlamak. Uygulamanın Ayarlar’ına giderek, ardından Hesap ve Hassas İçerik Kontrolü’ne dokunarak filtreyi ayarlayabilirsiniz.

Instagram, Keşfet sekmesi bazı değişiklikler alacak!

“Daha Fazlasını Sınırla”yı seçerek Keşfet akışındaki hassas gönderilerin sayısını azaltabilirsiniz. Ayrıca, varsayılan “Sınır” seçeneğinden “İzin Ver” seçeneğine değiştirerek filtreyi kapatabilirsiniz (ancak bu seçenek 18 yaşından küçük kullanıcılar için geçerli olmayacak). Ayarı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Instagram’ın “hassas” olarak değerlendirdiği içerik türleri arasında şiddet tasvirleri de yer alıyor. Birisini şeffaf giysiler içinde gösteren fotoğraflar veya videolar gibi “müstehcen” gönderiler de hassas kabul ediliyor. Platform, çıplaklık veya cinsel aktivite içeren gönderilere izin vermiyor. Hassas içerik filtreniz açıksa Instagram, düzenlemeye tabi bazı öğelerin Keşfet akışında görünmesini de durdurabilir. Bu ürünler arasında yetişkin ürünleri ve hizmetleri, tütün ve elektronik sigara ürünleri bulunuyor. Instagram, düzenlemeye tabi ürünlerin satışı veya ticaretiyle ilgili çoğu içeriği kaldırıyor.

ABD ve Çin siber saldırı suçlamaları tuhaf bir boyuta ulaştı: Kimin eli kimin cebinde belli değil