İklim değişikliği hızlanmaya başladı!

İklim değişikliği gittikçe ciddi bir hal almaya başladı

Sıcak havaların sorumlusu iklim değişikliği hakkında şaşırtıcı bir gelişme meydana geldi. İşte tüm detaylar.

New York’un Union Meydanı’nda Cumartesi günü kritik bir kilometre taşı gündeme geldi. İklim saati olarak söylenen daha önceden belirlenen bir tahminde beklenen durum değişti.  2015’te küresel sıcaklık artışında 1.5C yükseliş ön gören tahmin altı yıldan beşe düştü. Bilim adamları, 1.5C’nin ötesinde, iklim krizinin etkilerinin daha da şiddetli hale geleceğini ve gezegeni daha da istikrarsızlaştıracağını söylüyor. İklim değişikliği bu kapsamda daha hızlı hissedilecek. İklim Saati ekibi Cumartesi günü öğle saatlerinde yaptığı duyuruda, “Beş yıl bir son değil, iklim değişikliğinin en kötü etkilerini önlemek için hala bir umut penceremiz olduğunu hatırlatmamız lazım” dedi.

İklim değişikliği korkutucu sonuçlar doğurabilir! Bilim iİklim değişikliği hızlanmaya başladı!nsanları açıkladı

“İklim hakkındaki en büyük yanılgı, etkilerinin gelecekte olacağı. Bu yaz artık yıkıcı etkilerini gösteriyor. Bir iklim acil durumunda yaşıyormuşuz gibi davranmalıyız” ifadelerini ekledi.

Dünyadaki hemen hemen her ülke tarafından imzalanan Paris Anlaşması, sıcaklık artışını 1.5C’ye veya en azından 2C’nin çok altına indirmeyi taahhüt ediyor. Dünya son 150 yılda 1.2C civarında ısındı ve yüzyılın sonunda 2.7C’ye kadar çıkacak. İklim problemleri herkesi kötü etkiliyor ve sıcaklarla mücadele etmek gittikçe zorlaşıyor. Çoğu insanın dikkate almadığı iklim değişikliği artık kendini hissettirmeye başladı diyebiliriz. Bu sebeple vakit dolmadan bir şeyler yapılması gerektiğini bildiren uzmanlar artan sıcaklar hakkında uyarıyor.

DreameBot D10s temizlik robotu: Temizlik için akıllı yardımcınız!