Panasonic Fabrikalarında İnsan Robotlar Çalıştıracak!

panasonic exoskeleton

İnsanlarla robotların ortaklaşa hareket ettikleri hybrit yapıları filmlerde gördüğümüz günleri daha dün gibi hatırlarken Panasonic kendi fabrikalarında çalışan işçilerin daha rahat hareket etmelerini sağlayacak yardımcı robotlar geliştirdi.

Matrix serisini hatırlıyorsanız filmin en sonunda makinelerin Zion’a ulaşmayı başardıklarını ve insanların dev robotları kullanarak makineler ile savaştıklarını da hatırlayacaksınız. Bu sahne sanırız filmin en önemli anlarından birisiydi. Zira Zion’nun insanları makineler ile aynı boyuta ulaşabilmek ve en az onlar kadar güçlü olabilmek için hybrit bir yapı kullanarak kendilerine avantaj sağlamışlardı.

52c793eefb10a55a5899b209685

O dönemde oldukça hayal gelen bu sistemler artık insanların hizmetine sunuldu ve kişisel robot hybrit ürünlerle insanlar daha fazla kas gücüne sahip olabiliyorlar. Bir insanın asla kaldıramayacağı kadar ağır yükler bu robotlar sayesinde kaldırılıyor ya da bir insanın asla koşamayacağı hızlarda ve mesafelerde koşulabiliyor. Aşağıdaki videolar Panasonic’in fabrikalarında kullanacağı hybrit robotların nasıl çalışacağını gösteriyor.

Gelen bilgilere göre Panasonic Osaka’da bulunan fabrikasında bu robotların yardımıyla işçilerin daha verimli bir mesai geçirmelerini amaçlıyor. Askeri amaçla geliştirilen bu robotlar günlük hayatta kullanılır mı bunu zaman gösterecek fakat çok yakında iş yerlerinde bu tarz yardımcı aparatları göreceğimizden emin olabilirsiniz.

Projeksiyon mu yoksa 4K Televizyon mu?