Ford robot köpek ile fabrikasını revize edecek

ford robot köpek

Ford, fabrikalarındaki kapasite ve inşaat ihtiyaçlarını daha keskin ölçümlerle hesaplayabilmek için iki robot köpek satın aldı. Peki bu robotlar ne yapacak?

ABD’li otomotiv devi Ford robot köpek ile fabriklarının lazer haritasını çıkaracak. Bunun için Boston Dynamics’in ünlü Spot robotundan iki adet satın alan şirket, robotların üzerine lazer ölçüm cihazları bağlayacak.

Ford robot köpek çalıştırıyor

Satın alınan iki robot, fabrika binalarında sürekli dolaşarak, boş alanları ve yükleme yapılan depo alanlarını ölçümleyecek. Böylece fabrika binası içinde hangi alanların daha yoğun hangi alanların daha atıl olduğunu anı anına raporlayabilecekler.

Mühendisler de bu verileri kullanarak fabrikalarda yapılacak revizyon işlemleri için planlar oluşturabilecekler. elbette yapılacak revizyonlar üretimin daha hızlı ve efektif hale gelmesini sağlayacağı için fabrikanın karlılığı da artmış olacak. İşçiler daha az emekle, daha kısa vakitte, daha çok üretim gerçekleştirebilecekler.

Phone 12 çıkış tarihi belli oldu

Spot robotları, fabrikada ölçümleri yapabilmek için çalıştırılacak mühendislerin yerine görev yapacak. Böylece gerekli ölçüm araçlarını kurmak için mühendislerin her defasında harcayacağı zamandan da tasarruf edilecek.

ford robot köpek

Robotlar, insanlar gibi kurulum yapmak zorunda kalmadan, fabrikada çok daha ince ölçümleri, çok daha hızlı şekilde yapabilecek.

Ford bu operasyondan verim alıp hoşnut kalırsa, robotlu operasyonlarını başka alanlarda da genişletmeyi planlıyor.

ABD’de robotların insanların işlerini alacağına yönelik endişeler giderek yükselirken bu haberlerin medyada daha fazla yer bulacağı da düşünülüyor. Belli bir orandan fazla robot çalıştıran şirketlere, halkın tepki göstermesi ve ambargo uygulaması da mümkün görünüyor.