Apple ve Samsung’dan e-SIM ortaklığı

apple samsung logo 0812 e sim

İki teknoloji devi Apple ve Samsung isimleri bu sefer bir patent sorunu veya bir rekabet konusunda değil,gerçekleşmesi planlanan e-SIM projesi için bir araya geldi.
Teknoloji devi Apple piyasa değeri en değerli marka olarak uzun zamandır 1.sırada. Kapalı işletim sistemi iOS‘u kullanan Apple, Andorid İşletim Sistemini kullanan Samsung ile sürtüşmeleri patent ve taklit özellikler nedeni ile sık sık gündeme geliyor.Apple‘ın açtığı patent davaları yüzünden Samsung birçok kez yüklü miktarda tazminat ödemeye mahkum edildi.Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung basına verdiği beyanatlar ile de sözlü sataşma ile bu kızışmalara yeni boyut kazandırmıştı.Ancak son zamanlarda gelen ortaklık haberlerine şimdi bu iki kavgalı şirket Apple ve Samsung’da eklendi.Öyleki SIM Kartsız yani e-SIM projesi için bir araya gelecek.

e-SIM-

Apple ve Samsung ortaklığında gerçekleştirilecek proje kapsamında  artık akıllı telefonlar bir SIM kartına ihtiyaç duymadan operatöre bağlanabilecek. Bir araç olarak kullanılan SIM Kartlarda yaşanan arızalanma,yedekleme veya tak-çıkar gibi sorunlarda tarihe karışmış olacak.Proje sonunda SIM kartlar yeni teknoloji ile fiziksel olarak telefonlara takılmayacak. e-SIM teknolojisi sayesinde kullanıcılar SİM kart tak çıkar derdinden de kurtulmuş olacak.Bu iki dev şirketin ortaklığındaki e-SIM teknolojisinin 2016’da hayata geçmesi bekleniyor. Yani 2016 yılında üretilecek iPhone’lar ve Samsung marka telefonlarda bu özelliği görebilmemiz mümkün olacak. Bu durumun iki firma için çok avantajlı olacağını söylemek gerekir.Zaten telefon piyasasında büyük paya sahip bu iki dev şirket gücünü pekiştirmiş olacak.

 

Google rekor kırdı!