Overwatch konsol versiyonu için nişan alma düzeltmesi geliyor

Overwatch 1

Konsolda FPS oynamak zordur diyenleri doğrulayacak bir hamle geldi. Overwatch konsol versiyonu için nişan alma düzeltmesi geliyor.

Oyuncular arasında bazı klasik düşünceler vardır. Bunlardan en bilineni, FPS oyunlarının klavyemouse ikilisiyle, spor ve yarış oyunlarının ise gamepad’le (kontrolör) daha iyi oynandığıdır. Bu tartışmaları bir kenara koyduğumuzda konsolda FPS oyunlarında nişan almanın zorluğu biliniyor. Ancak yıllarını konsol oyunculuğuna verenler bu zorluğu yaşamıyor. Öte yandan kontrolörlerle daha iyi nişan almak için satılan analog destekleri ya da Razer gibi markaların çıkardığı özel kontrolörler var. Overwatch bu tartışmaların içinde yer almadı ancak oyundaki nişan alma sisteminde iyileştirme yaptı. Bir yama ile Overwatch konsol versiyonu için nişan alma düzeltmesi gelecek.

Battle.Net forumunda Overwatch baş mühendisi Tim Ford, “Sizi net bir şekilde duyduk. Gelecek yamada iki seçenek ekleyeceğiz. İlk olarak, hedef almayı pürüssüzleştirmek için bir kaydırıcı ekleyeceğiz. Bu kaydırıcıyı istediğiniz ivmeye getirerek daha pürüssüz bir kontrol elde edersiniz. Ayrıca yeni bir nişan alma sistemi ekliyoruz. Linear Ramp adlı bu tekniği kullanırsanız daha dengeli bir şekilde hareket edersiniz.”

Yamanın ne zaman geleceği hakkında bilgi verilmedi ancak bununla birlikte konsol oyuncularının daha rahat bir nişan alma sistemine kavuşacağı düşünülüyor.

Bu arada Blizzard, 11 Nisan’da Overwatch için bir etkinlik duyurmuştu. Detaylarına gitmek için tıklayın.