Kore dizisi yüzünden turizm canlandı

Kore dizisi yüzünden turizm canlandı

Crash Landing On You, yüksekten uçan Güney Koreli bir varisin yanlışlıkla Kuzey Kore’ye yamaç paraşütü yaptığı, bir askerin üzerine indiği ve ona aşık olduğu bir aşk hikayesidir. Bu Kore dizisi sayesinde turizm canlanmış durumda. İşte detaylar.

Kore dizisin büyük bölümleri İsviçre’de çekildi ve şimdi hayranlar anmak için çeşitli yerlere seyahat ediyor. İniş iskelesinde insanlar fotoğraf çekmek, video çekmek için sıraya giriyor ve hatta bazıları mükemmel çekimi yaptıklarından emin olmak için insansız hava araçları getiriyor. Gösteriyi izlemeyi seven turistlerden biri Alman Yanina Seifermann, “Crash Landing on You, çok zıt dünyalardan gelip farklılıklarına rağmen aşık olan iki kişinin güzel bir hikayesi. Bu hikayeyi çok iç açıcı ve ilham verici buldum” yorumlarını yaptı. BBC’ye verdiği demeçte, “Çok şaşırtıcıydı. Anında K-drama sahnelerine geri döndüğümü ve karakterlere daha çok bağlı olduğumu hissettim” dedi.

Kore dizisi yüzünden turizm canlandı

Kısa bir sürüş mesafesinde Interlaken’de yaşayan bir yerli olan Carlo Fittipald iş arıyordu. Karısı, Crash Landing On You’da gördükten sonra Iseltwald’a bakmasını önerdi. Bölgedeki Chalet du Lac adamı işe aldı ve şimdi konum hakkında sorular sormak için otele giren turistleri karşılıyor. BBC’ye verdiği demeçte, “Tanrıya şükür, karım ve Kore TV dizisi sayesinde” dedi. “Geçmişte Iseltwald’ın varlığından bile haberim yoktu! “Yaz aylarında sık sık aynı anda düzinelerce insanı uzaktan rıhtımda fotoğraf çekmek için beklerken görürdüm. Sabahları her işe gittiğimde onları görüyorum” dedi.

Metaverse internette sapıklık yapılmasına neden olabilir: Taciz vakaları artıyor