1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! İşte geçiş ücreti

ca

Açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti belli oldu. İşte detaylar!

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! İşte geçiş ücreti! Yapımı dört yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Çanakkale Köprüsü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle beraber açılışı gerçekleşen köprünün geçiş ücretleri de ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprü için günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildiğini aktardı. İşte detaylar!

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! İşte geçiş ücreti

Merakla beklenen Çanakkale Köprüsü açıldı. Açılıştan önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, ”Hakikaten Türkiye tarihine, dünya tarihine geçecek yarın çok önemli bir açılış var. 1915 Çanakkale Köprüsü, çok heyecanlıyız. Hazırlık aşaması 10 yıl süren ve 4 yıl gibi çok kısa bir sürede bitirilen dünyanın en geniş açıklıklı ve en yüksek çelik ayaklara sahip 1915 Çanakkale Köprüsü’nü yarın saat 16.00 itibarıyla hizmete açacağız. Bu açılış Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle olacak.” ifadelerini kullandı.

canakkale

Bu arada köprünün geçiş ücreti de belli oldu. Buna göre sürücüler köprüden geçmek için 15 Euro + KDV içeren ücreti ödemek durumunda kalacak. Günlük 45 bin araç geçiş garantisinin verildiği köprü 3 bin 563 metre uzunluğunda ve bu uzunluk yaklaşım viyadükleri ile beraber 4 bin 608 metreye kadar çıkıyor.

Esporcu olmadan önce edinmeniz gereken 5 alışkanlık!