Köprü trafiği nasıl aşılır? İşte yanıtı!

Ekran Resmi 2019 06 27 17.23.12

#İŞBİRLİĞİ

İstanbul’un iki yakasını bir araya getiren 3 köprüden biri olan FSM’de başlayan yol çalışması trafiği adeta felç etti. Peki köprü trafiği nasıl aşılır? İşte bu sorunun kesin yanıtı.

Malum, İstanbul denildiğinde akla gelen ilk şeylerden birisi de bitmek bilmeyen trafiği. Normal şartlarda iş saatlerinde yani saat 9:00 ile 17:00 arasında trafiğin rahatlamasını bekleyebilirsiniz. İş giriş ve çıkış saatlerinde de yoğunluk yaşanması normaldir. Fakat İstanbul öyle bir şehir ki her an, her saatte yoğun bir trafikle yaşayanlarını bunaltmayı başarıyor.

Hele bir de bu trafiğe yol bakım çalışmaları eklendi mi ortalık tam bir curcunaya dönüşüyor. Aynı şu aralar olduğu gibi.

Malum, geçtiğimiz günlerde İstanbul’un iki yakasını birleştiren 3 köprüden biri olan FSM’de bakım çalışmaları start aldı. Eğer herşey planlandığı gibi giderse, FSM’deki asfaltlama çalışmaları Ağustos ayının sonunda bitecek. Dolayısıyla köprü üzerindeki yoğunluğun yaklaşık olarak 2 ay devam edeceğini söyleyebiliriz.

Peki bu yoğunlukta köprü trafiği nasıl aşılır? Bu yazımızda sizleri köprü trafiğine girmeden iki yaka arasında dolaştırmaya çalışacağız. Dilerseniz yavaştan başlayalım.

köprü trafiği nasıl 4

Alternatif rotalar ilk seçenek

Eğer karşıya illa kendi otomobilim ya da 4 teker aracımla geçeceğim diyorsanız, trafiğe girmeme gibi bir şansınız yok diyebiliriz. Yani FSM’ye girmeseniz bile karşıya geçmek için Avrasya Tüneli, Boğaziçi Köprüsü ya da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmak zorundasınız. Bu noktada Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün trafik açısından daha tenha olduğunu belirtmek gerekiyor. Fakat bu güzergahlarda da ödemeniz gereken ücret normalin bir hayli üzerinde. Bunu unutmayın.

köprü trafiği nasıl 1

Deniz ulaşımını kullanın

Köprü trafiği nasıl aşılır sorusunun en net cevabı Marmaray ya da deniz ulaşımı diyebiliriz. Malum, metrobüs ve karşıya geçen otobüsler güzergahları itibariyle köprü trafiğine giriyorlar. Her ne kadar metrobüs FSM’yi kullanmıyor olsa da FSM’de oluşan yoğunluk Boğaziçi Köprüsü’nü de etkiliyor.

Dolayısıyla trafiğe girmeden yoluma bakayım diyorsanız, Marmaray ya da deniz ulaşım hatlarından faydalanmanızı tavsiye ederiz.

köprü trafiği nasıl

Köprü trafiğini aşmanın en kestirme yolu! Scotty

Gelelim köprü trafiği nasıl aşılır sorusunun en kestirme cevabına. Evet Scotty’den bahsediyoruz. Bilindiği üzere Scotty, motor taksi hizmeti veren bir uygulama. Bu uygulama ile çağırdığınız motor sizi istediğiniz yere ulaştırıyor. Üstelik fiyat olarak da taksiden çok daha uygun. Böylece hem zamandan, hem de cebinizden tasarruf etmiş oluyorsunuz.

scotty

Eğer köprü trafiğine yakalanmadan, zaman kaybetmeden karşı tarafa geçmeyi planlıyorsanız mutlaka Scotty’i denemenizi tavsiye ederiz. Eğer motor korkunuz yoksa şu sıcak yaz günlerinde, trafik çilesi çekmeden, köprü trafiğini aşmanız çok ama çok kolay.


Yorumlar kapatıldı.