Otonom kargo sistemleri büyük devrim yaratabilir: Geleceğe hazır olun (Video)

kızgın martı drone

Otonom kargo sistemleri ilginç bazı değişimler yaratacak gibi görünüyor. Bu tür araçlarının hayatımıza daha fazla entegre olacağını söyleyebiliriz.

Küresel çapta otonom kargo sistemleri ile ilgili çalışmalar büyük bir önem görüyor. Her ne kadar bazı şirketler dronelar üzerinden hizmet vermeye başlasa bile yine de otonom hibrit elektrikli modeller pek kullanılmıyor. Elroy Air isimli bir şirket bu alanda öncü olmaya niyetli.

Chaparral isimli araç küçük bir uçak ve helikopter arasında tasarıma sahip. Son derece kullanışlı bir yapıya sahip olması onu diğerlerinden ayırıyor. 8 dikey fan ile havada durabilen bu araç aynı zamanda dört döner pervaneye sahip. Bu nedenle manevra yeteneği oldukça kuvvetli.

Otonom kargo sistemleri yayılıyor

Yeni araçlar sayesinde artık kargo hizmetleri otonom bir şekilde verilebilecek. Uçaktaki ürünler adreslere hızlı bir şekilde dağıtılabilecek. Ayrıca belirtilen adreslerden yine kargolar teslim alınabilecek. Araç 482 km menzile sahip.

Aracın genel özelliklerine baktığımızda 136 ile 226 km arasında bir kargo kapasitesi olduğu görülüyor. Standart 40 fitlik bir nakliye konteynerına sığacak şekilde tasarlandı. Hayati bir lojistik bağlantı hizmeti sunacağı söylenen bu araç hayatı fazlasıyla kolaylaştıracak. Özellikle uzak ve ulaşılması zor yerlerde yaşayanlar için bu aracın büyük bir destek olacağını söyleyebiliriz.

Tesla tam otonom sürüş konusunda açıklama yaptı: İptal kararı geldi

Kargo uçağı önümüzdeki yıllarda kuryeleri bile işinden edebilir. Ayrıca acil yardım durumunda ekiplere destek verebilir. Kısacası kendisine isviçre çakısı desek yeridir. Aklınıza gelebilecek her alanda kullanılabiliyor. Peki siz bu tür hava araçları hakkında ne düşünüyorsunuz?