Huawei otonom araç üretmek istiyor!

ABD Huawei 2

Uzun bir süredir tartışmaların odağında yer alan Huawei, otonom araç üretmek istiyor. Şirketin ilgi duyduğu sektörlerinden birisi hiç şüphesiz otonom sürüş.

Huawei otonom araç patenti 27 Aralık 2018 tarihinde ortaya çıktı. Patent detaylarına bakıldığında geçmiş sürüş davranışları ve mevcut çevresel verilere dayalı olduğu çok rahat bir şekilde görülebiliyor. Özellikle de 10 temmuz 2020 tarihinde yayınlanan başvuru özetinde daha ilginç ayrıntılar yer alıyor. Hadi gelin tüm bu ayrıntılara biraz daha yakından göz atalım.

Huawei otonom sistemler 5G’li olacak

Her ne kadar birçok kişi Huawei ile ilgili araç dedikodusu ortaya atsa bile yine de bunun doğru olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kendi aracını üretmek istemiyor. Bunun yerine araçlarla ilgili otonom sistemleri kurup otomotiv şirketlerine teslim etme amacında.

Huawei otonom araç

Şirketin geliştireceği yeni sistemin 5G olmasına büyük bir önem veriliyor. Böylece kurduğu 5G’ye dayalı otomobil ekosistemi sayesinde büyük bir ilerleme kaydedebiliyor. BYD, Chery, JAC ve Great Wall gibi Asya merkezli otomobil firmaları şu an Huawei şirketinin 5G sistemi ile ilgileniyor. Bu sistemlerle otonom bir araç krallığı bile kurulabilir.

Dünya genelinde şirkete büyük bir baskı olsa bile yine de Huawei vazgeçmiyor. Özellikle de otomobil endüstrisinde; yüksek hız, düşük gecikme süresi, akıllı ağ bağlantısı ve yüksek güvenlik şu an için en önemli detaylar arasında yer alıyor. Otomobil endüstrisi böyle bir hizmete henüz hazır olmasa bile, kademe kademe bunun aşılacağı düşünülüyor. Sizce Huawei firması, böyle bir sistem kurmakta başarılı olabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.