Daimler’in yeni elektrikli otonom araç konsepti “Vision Urbanetic” ortaya çıktı!

Vision Urbanetic

Alman otomotiv devi Daimler AG,  hem binek ve ticari olarak kullanılabilen yeni elektrikli otonom aracının dünya prömiyerini Pazartesi günü gerçekleştirdi. İşte hem otomobil hem de ticari minivan olarak kullanılabilen “Vision Urbanetic” hakkındaki tüm detaylar.

Daimler AG, gelecekteki ulaşım hizmetlerinde etkin rol oynayacağı öngörülen elektrifikasyon ve otonom sürüş teknolojilerine büyük önem veriyor. Şirket bu kapsamda geliştirdiği ve “Vision Urbanetic” adını verdiği elektrikli otonom araç konseptini geçtiğimiz gün Kopenhag’ta tanıttı.

Rekabetin şiddetle arttığı bu alanda rakipleri ile arasındaki farkı kapatmak ve durumu avantaja çevirmek isteyen Daimler AG, hem bireysel kullanımlar hem de ticari kullanımlar için tek bir elektrikli otonom araç geliştirdi.

Temelde tek bir şasi ve iki farklı modülden oluşan bu araç otomotiv endüstrisine yeni bir soluk getirecek. Passenger ve Cargo olmak üzere iki farklı modüle sahip olan bu araç Passenger modülü ile 12 kişi, Cargo modülü sayesinde ise hatırı sayılır bir kargo yükü taşıyabiliyor.

İki dakikadan kısa bir sürede otomobil ve minibüs modülleri arasında geçiş yapabilen Vision Urbanetic, ulaşım hizmetlerine devrim niteliğinde bir yenilik getirecek.

“Vision Urbanetic” 20 Eylül’de tamamıyla gözler önüne çıkacak!

Vision Urbanetic, 20-27 Eylül tarihleri arasında Hannover’da  düzenlecenek olan IAA NUTZFAHRZEUGE 2018’e katılacak. Dünyanın en önemli ticari araç fuarı olan IAA NUTZFAHRZEUGE 2018, taşımacılık, lojistik ve hareketlilik hizmetleri için önemli bir yere sahip.

Amazon’dan dev Mercedes-Benz Sprinter alımı!

Daimler AG, Vision Urbanetic ile hava kirliliği yüksek olan şehirlerdeki mevcut emisyon değerlerini azaltmayı ve şehir merkezlerindeki trafiği rahatlatmayı amaçlıyor. Alman üretici bu elektrikli otonom araç konseptinde kullandığı Mercedes PRO benzeri bir yazılımla eş zamanlı olarak rota, trafik durumu ve dağıtım detayları gibi birçok bilgi sağlayabiliyor. Son olarak Vision Urbanetic’in aktif olarak kullanılabileceği alanları şimdilik aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

-Kısa mesafeli bireysel kullanımlar

-Lojistik şirketleri

-Taksi hizmetleri

-Posta hizmetleri

-Havalimanları

-Küçük işletmeler

Vision Urbanetic