Otomobildeki ÖTV indirimi kısa sürdü

images 3 1

Hükümetin geçtiğimiz aylarda ÖTV matrahlarını düzenlemesi ile birlikte bazı otomobillerin fiyatında önemli indirimler gerçekleşmişti. Fakat bu indirimler çok da uzun soluklu olmadı.

Otomobildeki ÖTV indirimi kısa sürdü. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce ÖTV matrahlarında bir düzenlemeye gidilmişti. Bu düzenleme ile birlikte en alt vergi kademesinde bulunan araç sayısı önemli oranda artmıştı. Bu artış sayesinde bazı otomobillerin fiyatında 50.000 TL civarında indirimler gerçekleşmişti.

Fakat bu indirim sanıldığı kadar uzun sürmedi. Zaten indirime giren popüler modeller al-satçı olarak tabir ettiğimiz kitle tarafından alınmıştı. Fakat son dönemde döviz kurlarının da yükselişe geçmesi, alt dilimdeki otomobil sayısını azalttı.

ucuz elektrikli otomobiller

Otomobildeki ÖTV indirimi kısa sürdü

Malum, alt dilimde zaten çok fazla otomobil yer almıyor. Yer alanlar da döviz kurlarında yaşanan son artış sonrasında tekrardan bir üst dilime geçtiler. Dolayısıyla yapılan düzenlemenin etkisi çok da uzun sürmedi.

Bilindiği üzere otomobil fiyatları döviz kurlarında yaşanan artıştan direkt olarak etkileniyor. Hatta ülkemizdeki bazı otomobil üreticileri direkt olarak satışlarını döviz kurları üzerinden gerçekleştiriyor. Hal böyle olunca Euro ya da dolarda yaşanan ufak artışlar bile otomobil fiyatlarına büyük bir zam olarak yansıyabiliyor.

Mevcut durumda bu yükten kurtulmanın tek yolu ise ÖTV indirimine gitmek. Fakat yakın zamanda böyle bir indirim gelir mi kestirmek biraz güç. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz. Belki bir sürpriz ile karşılaşabiliriz.

Oppo A54s Avrupa fiyatı belli oldu