Otomobilde ÖTV indirimi sonrası stok sıkıntısı başladı

Renault elektrikli otomobil

Giriş seviyesindeki modellerde ÖTV indirim ile birlikte 50 bin TL – 80 bin TL civarında bir indirim gerçekleşmişti. Bu indirimden yaralanmak isteyen vatandaş stok sorunu ile karşılaştı. Pek çok bayi indirimli otomobillerin tükendiğini söylüyor. İşte detaylar.

Otomobilde ÖTV indirimi sonrası stok sıkıntısı başladı. Malum ÖTV indirimi sonrasında özellikle Clio, Ege, Taliant, i20, i10 gibi giriş seviyesinde yer alan otomobillerin fiyatında 50 ile 80 bin TL arasında indirimler olmuştu. Fakat bu fiyat seviyelerinden otomobil almak isteyenler büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Ford elektrikli otomobil

Son dönemde otomobil satışları zaten düşüktü. Fakat Türkiye’de tam tersi bir durum gerçekleşti. Galeriler bayilerdeki sıfır otomobilleri satın alarak, sıfır fiyatının da üzerinde satmaya başladı. O tutum, bugün de devam ediyor.

Ford elektrikli otomobil

Otomobilde ÖTV indirimi sonrası stok sıkıntısı başladı

Hali hazırda pek çok otomobil bayisinde indirimli sıfır otomobil bulunmuyor. Adınızı listeye yazdırmak istediğinizde size 2- 3 ay sonrasına gün veriyorlar. Rezervasyon yaptırmak istediğinizde de o gün ki fiyatlar üzerinden otomobili satın alabileceğiniz belirtiliyor.

Sıfır otomobilde stok sıkıntısı devam ediyor

Ayrıca gelecek olan otomobilin rengi ya da segmenti de belli olmuyor. Örneğin Hyundai i10 almak istediğinizde şansınıza Jump da gelebilir, Elite pakette. Eğer almak isterseniz ödemeyi yapıp alıyorsunuz. İstemezseniz bir süre daha bekliyorsunuz. Ayrıca renk tercihiniz de bulunmuyor. Yani sıfır otomobil almak artık tamamen tesadüfler üzerine kurulmuş durumda. Bu da üzücü bir durum.

Sıfır otomobilde mevcut stok sıkıntısının ne zaman biteceği ise henüz belli değil.

Vivo S16 Pro tasarımı sızdırıldı!