Çinli Chery Avrupa’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor!

Chery

Geçtiğimiz günlerde Alman basınında çıkan haberlere göre Çinli otomotiv şirketi Chery, kısa bir süre içinde Avrupa pazarına girmeyi planlıyor. İşte detaylar.

Chery Automobile CEO’su Chen Anning, geçtiğimiz günlerde Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’a verdiği demeçte şirketin Avrupa pazarı hakkındaki planlarından bahsetti. 2020 yılına kadar Avrupa’da bir dizi elektrikli SUV modelini satışa sunmayı planlayan Chery, bu işe Almanya’da başlamayı düşünüyor.

Chery, halihazırda Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri. Çin’deki başarısını küresel pazarlara taşımak isteyen Çinli otomotiv devi gözüne Avrupa’yı kestirdi. Ancak bunun için çok çalışması gerekecek. Çünkü dünyadaki en gelişmiş otomotiv endüstrisinin yer aldığı Avrupa’da tutunmak istiyorsa satış ve servis destek ağının çok iyi olması gerekiyor.

Chery, Almanya’da üretim tesisi açmak istiyor!

Çinli şirketin kısa vadedeki planları arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde bir üretim tesisi kurmak var. Orta vadede ise bölgede yüzlerce kişiyi istihdam sağlanması planlanıyor.

Çinli üretici geçtiğimiz yıl Eylül ayında düzenlenen 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Exeed TX adı altında kompakt bir SUV modelini gözler önüne çıkardı. Hibrid, plug-in hibrid ve  tam elektrikli olmak üzere üç farklı güç ünitesi ile tanıtılan Exeed TX, markanın Avrupa odaklı ilk modeliydi. Bu yıl 20 Eylül – 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ise bunun devamının gelmesi bekleniyor.

Volkswagen Group, Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü’nde sınıfta kaldı!

Chery