Hyundai elektrikli otomobil alanına 10 milyar dolar yatırım yapıyor

Araç kiralama hizmetleri

Hyundai, 2025 yılına kadar Amerika’da elektrikli otomobillere ve otonom araçlara 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Bugün artık elektrikli otomobillerin geleceğin araçları olacağına dair bir şüphe kalmamış durumda. Özellikle Tesla’nın yakaladığı başarı bunu kanıtlar nitelikte. Bu yüzden de köklü otomobil şirketleri her geçen gün bu alana daha fazla yatırım yapıyor. Elektrikli otomobil alanına yatırımlarını arttıran bu şirketler arasında Hyundai de yer alıyor. Güney Koreli otomobil üreticisi, elektrikli otomobil alanına 10 milyar dolarlık yeni bir yatırım açıkladı.

Güney Koreli otomobil üreticisi, Amerika’daki araçların elektrikli ve otonom hale getirilmesi için 2025 yılına kadar 10 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

hyundai ev

Bu 10 milyar dolarlık yatırımın 5.5 milyar doları, şirketin Georgia eyaletinde kuracağı yeni elektrikli otomobil fabrikasına ve batarya üretim tesislerine harcanacak. Öte yandan şirketin bu projedeki ortakları da üretim tesislerinin inşasına 1 milyar dolar harcayacak. Georgia’daki elektrikli otomobil fabrikasının toplam maliyeti 6.5 milyar dolar olacak.

10 milyar dolarlık geri kalan 4.5 milyar doları ise şirketin “kritik gelecek iş alanları” olarak tanımladığı projelere gidecek. Peki Hyundai’ın “kritik gelecek iş alanları” olarak tanımladığı bu alana neler giriyor? Robotlar, yapay zeka teknolojileri, otonom araçlar ve hava yolculuğu bu alana giren teknolojilerden bazıları. Kısacası önümüzdeki 20 yıl içinde taşımacılık alanına girebilecek tüm yeni teknolojiler bu 4.5 milyar dolarlık yatırımdan nasibini alacak.

Öte yandan bu yatırım şirketin şemsiyesi altında barındırdığı Kia ve Genesis markalarının ar-ge çalışmalarına da yardımcı olacak.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One fragmanı yayınlandı