Otomobil fiyatlarına Temmuz zammı

Otomobil fiyatları

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte otomobil fiyat listeleri yeniden güncellendi. Pek çok üretici otomobil fiyatlarına Temmuz zammı uyguladı. İşte detaylar.

Son dönemde otomobil fiyatlarında belli artışlar yaşanmaya başladı. Muhtemelen bu artışların temel nedeni yaz mevsiminin gelmesi. Malum yaz geldiğinde ülkemizdeki otomobil fiyatları hiç bir neden olmasa da artış gösterir. Eylül aylarına girilmesiyle birlikte de bu fiyat artışında düşüşler meydana gelir.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl otomobil sektörü açısından hayli zorlu geçmişti. Stok sıkıntıları, kurlardaki artış derken otomobil fiyatları anlamsız bir şekilde yükselmişti. 2021’e girmemizle birlikte bu yükseliş bir nebze olsun duraksamış hatta belli modellerden indirimler de gerçekleşmişti.

Otomobil fiyatlarına Temmuz zammı

Fakat yaz aylarına girmemizle birlikte otomobil fiyatlarında da artışlar meydana gelmeye başladı. Özellikle de sıfır otomobil fiyatları her ay düzenli bir şekilde artmaya başladı diyebiliriz. Sadece birkaç ay içerisinde bazı orta segment modellerin fiyatı 30 bin – 40 bin civarında artış gösterdi.

Bu durum ister istemez 2. el otomobil satışlarına da yansımış durumda. Yani ikinci el otomobil fiyatlarında da belli oranlarda artışlar söz konusu. Bu artışlar üst segment modellerde o kadar hissedilir seviyelerde değil. Fakat söz konusu 100.000 TL altı otomobiller olduğunda fiyat artışlarını çok daha net bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Elbette otomobil fiyatlarının bu kadar hızlı artması çok da hoş bir durum değil.

Intel ve Apple 3nm çip teknolojisini kullanacak