Orta segment HTC modeli performans testinde ortaya çıktı

htc 1

Son yıllarda iyice çökme noktasına gelen HTC, şu aralar yeni bir orta segment model üzerinde çalışıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Çinli üreticilerin global pazara açılması, akıllı telefon sektöründeki tüm dengeleri değiştirdi. Genel anlamda benimsenen agresif fiyat politikası, bazı firmaların adeta sektörden silinmesine neden oldu.

Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve ZTE gibi isimlerin yükselişe geçtiği dönemde HTC, Sony ve LG gibi isimler çöküş dönemine girdi.

Yeni uygun fiyatlı HTC modeli ortaya çıktı.

Çinli üreticilerin yükselişe geçtiği bu dönemde en çok kan kaybeden firma ise hiç şüphesiz HTC oldu. Zarar üzerine zarar eden Tayvanlı üretici yine de bu sektörden umudunu kesmiş değil. Geçtiğimiz yıl şirket yöneticileri, akıllı telefon bölümüne aktardıkları kaynağı VR teknolojilerine kaydırmak istediklerini açıklamıştı. Fakat bu plan da yarım kalmış gibi görünüyor.

Dahası Tayvanlı şirketin Google ile olan anlaşması da hala somut bir zemine oturmuş değil. Dolayısıyla akıllı telefon bölümünün Tayvanlı şirketi zarar sokmaya devam etmesi pek de şaşırtıcı bir durum değil.

htc

Tüm bu olumsuzluklara karşın Tayvan merkezli üretici yeni modeller geçiştirmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Snapdragon 710 yonga setine sahip bir model Geekbench testinde ortaya çıkmıştı. Şimdi ise MediaTek Helio P35 yonga setinden güç alan 6GB RAM’li bir model Geekbench’te görüldü. Muhtemelen bu cihaz SD710’lu modelin daha ucuz bir varyasyonu olabilir. Büyük bir ihtimalle iki model de önümüzdeki günlerde resmiyete kavuşacaktır.

Xiaomi 2019’da kaç adet telefon sattı?