HTC Çin pazarından çekilme kararı aldı

htc

Bir dönem akıllı telefon sektörünün iddialı isimlerinden biri olan HTC, Hindistan’dan sonra Çin pazarından da çekilme kararı aldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son birkaç yılda akıllı telefon sektöründeki tüm dengelerin kökten değiştiğini söyleyebiliriz. Çinli üreticilerin global pazara hızlı bir şekilde yayılmaları, diğer üreticilerin pazar paylarının düşmesine neden oldu.

Günümüzden bir 5 – 6 yıl öncesine kadar sektörde oldukça etkin olan Sony, LG ve HTC gibi isimler, şu günlerde adeta yokları oynuyor. Böyle giderse bahse konu üç ismin de sektörden çekilme kararı almaları bizler için çok da şaşırtıcı olmayacak.

HTC Çin pazarını terk ediyor!

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere HTC’de son yıllarda işler pek de yolunda gitmiyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Google, Tayvanlı üreticinin akıllı telefon bölümünün bir kısmını satın almıştı. Fakat bu satın alımın kapsamı hakkında detaylı bir bilgilendirme yapılmadı.

Tayvanlı şirketin yetkilileri, akıllı telefon pazarında rekabetin çok fazla olduğunu gerekçe göstererek, VR teknolojileri üzerine yoğunlaşmak istediklerini açıklamışlardı. Nitekim böyle de oldu.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir haber, Tayvanlı üreticinin uzun vadede akıllı telefon pazarından ciddi anlamda çıkmayı düşündüğünün ilk sinyali olarak algılandı. Geçtiğimiz yıl Hindistan pazarından çekilen Tayvanlı şirket, şimdi de Çin pazarından çıkma kararı aldı.

Bu kararın, mevcut ve uzun vadeli hedefler gözetilerek alındığı belirtildi.

24 ayar saf altın kaplama Mi 9 geliyor