Orman yangınları termik santrale kadar ulaştı: Halk tahliye edildi

Yangın olayları farklı şehirlerde devam ediyor!

Büyük bir hızla devam eden orman yangınları termik santrale kadar ulaştı. Halk bu konuda fazlasıyla tedirgin. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

Türkiye’de uzun bir süredir devam eden orman yangınları ne yazık ki bir türlü durmuyor. Rüzgarın da etkisi ile birlikte alevler çok daha uzak mesafelere kadar ulaşabiliyor. Ege Bölgesi alevlere neredeyse tamamen teslim olmuş durumda. Vatandaşların ve birçok fenomenin girişimleri ile birlikte alevler söndürülmeye çalışılıyor.

Muğla, Antalya ve Aydın gibi birçok ili etkisi altına alan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Türkiye’de yeterli sayıda yangın söndürme uçağının bulunmaması bu durumu olumsuz yönde etkiliyor. Şimdi ise termik santrallerin alevlere teslim olduğu bilgisi geldi.

Orman yangınları termik santrale girerek büyük tehlike oluşturdu

Ortaya çıkan son detaylara göre alevler termik santrale ulaştı. Birçok kişi buraya kadar ulaşmadan müdahale edileceğini düşünüyordu. Ancak beklenen olmadı. Milas Belediye Başkanı Mehmet Tokat tarafından yapılan bir açıklama ile birlikte alevilerin termik santrale kadar girdiği ortaya çıktı.

orman yangınları termik santrale

Yapılan son açıklamalara göre termik santral tamamen boşaltıldı. Ayrıca civarda yaşayan vatandaşlar hızlı bir şekilde tahliye ediliyor. Yanıcı ve patlayıcı maddelerin buradan çıkarıldığı söylense bile yine de elektrik trafolarından kaynaklı bazı küçük patlamalar meydana geliyor.

Türkiye orman yangınları konusunda çok zayıf: Akdeniz ve Ege ile bitmeyecek

Milli Savunma Bakanlığı ise vatandaşların buradan tahliye edildiğini ifade etti. Tonlarca kömürün yer aldığı bu santral doğaya tahmin edilenden çok daha fazla zarar verebilir. Ancak şimdilik ilk yapılan çalışmalar arasında vatandaşların can sağlığı yer alıyor. Peki sizce ne yapılırsa orman yangınları hızlı bir şekilde söndürülebilir? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.