Netflix, hesap paylaşımına sert darbe indirmek üzere

Netflix fiyatlarına zam geldi!

Netflix, hesap paylaşımına karşı mücadelesini ABD’ye taşımak üzere. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Şirket, hissedarlarına yazdığı 1. Çeyrek mektubunda “1. Çeyrek’te dört ülkede ücretli paylaşımı başlattık ve sonuçlardan memnunuz” dedi. “2. çeyrekte ABD de dahil olmak üzere geniş bir lansman planlıyoruz.” Şubat ayından bu yana şirket, Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya’da ücretli hesap paylaşımı sunacak. Eklenti, birincil hesap sahiplerinin Netflix hizmetlerini hane dışından en fazla iki kişiyle paylaşmak için her ay ek bir ücret ödemesine olanak tanıyacak. Bir hesabın ana sahibi olarak, yine de telefonunuzda izleyebilir ve oteldeki akıllı TV gibi evinizin dışındaki bir cihazda hizmete giriş yapabilirsiniz. Netflix ayrıca ikincil kullanıcıların profillerini yeni hesaplara dönüştürmesine olanak tanıyacak.

Netflix sevilen seriyi geri getiriyor

Şirket, bir destek sayfasında “Bir Netflix hesabı, bir evde (hesap sahibiyle aynı yerde yaşayan insanlar) paylaşılmak içindir” diyor. “Evinizde olmayan kişilerin Netflix’i izlemek için kendi hesaplarına kaydolmaları gerekecek.”

Geçmişte yayın akışı devi, ödeme yapmayan 100 milyondan fazla hanenin ücretsiz hesap paylaşımı yoluyla hizmetine erişebildiğini ifade etmişti. Şirket, hesap paylaşımını kısıtlama kararının muhtemelen iptallere yol açacağının da farkında. Ücretli hesap paylaşımının genişletilmesi, şirketin Eylül ayında DVD kiralama işine de son vereceğini söylediği gün açıklandı. Şirket bir süredir hesap paylaşımı ile ilgili sıkıntı çekiyordu ve artık bu konuda aktif adım atmaya da başladı.

Google’ın katlanabilir ekranlı telefonu Pixel Fold’un fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu