Oppo’da katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalışıyor

Ekran Resmi 2018 01 29 16.13.27

Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonuna dair ilk bilgiler 2015 yılında ortya çıkmıştı. Bazı patent görselleri ve raporlar ile Samsung’un katlanabilir ekranlı bir model üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Sonrasında ise LG’nin bu yönde bazı çalışmaları olmuş ve Güney Koreli şirkette bu çalışmaların doğruluğunu onaylamıştı. İki Güney Koreli firmanın ardından şimdi de Oppo’nun katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Oppo katlanabilir ekranlı telefon yapabilir mi?

Söz konusu katlanabilir ekran olduğunda bazı şartların yeteri kadar olgunlaşması gerekiyor. Keza katlanabilir ekranlı telefon üretebilmek için iç bileşenler haricinde iyi bir ekran tedarikçisi de gerekiyor. Şu anda dünyadaki OLED pazarını Güney Koreli şirketler yürütüyor. Samsung ve LG’nin bu konuda muazzam çalışmaları olduğunu söyleyebiliriz. Her iki şirket de ekran teknolojileri konusunda son derece başarılı işler çıkartıyor. Zaten bilindiği üzere Apple’ın iPhone X’te kullandığı OLED ekranlar da Samsung tarafından üretiliyor.

Burada asıl sorulması gereken şeyse Oppo’nun bu ekran teknolojisinin altından nasıl kalkacağı. Hali hazırda bildiğimiz kadarıyla Oppo’nun OLED ekranlar üzerine bir çalışması yok. Dolayısıyla katlanabilir ekranlı telefon üretiminde, Çinli firmanın bazı engelleri aşması da gerekecek. Şimdilik firmanın patentini aldığı ürünün görselleri sızdırılmış durumda. Fakat bu telefonun yakın zamanda çıkması pek de olası görünmüyor. Zira ne Samsung, ne de LG, kendileri bu tarz bir proje üzerinde çalışırken kalkıp da Oppo için ekran üretmezler gibi görünüyor.

Ekran Resmi 2018-01-29 16.12.26