Oppo Smart Tag geliyor! Akıllı etiketler yaygınlaşıyor

Ekran Resmi 2021 04 25 21.19.52

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın akıllı etiketini tanıtmasının ardından şimdi de Oppo Smart Tag geliyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Teknoloji sektöründeki isimlerin yeni gözdesi akıllı etiketler oldu. Bu etiketler çeşitli eşyaların yerini tespit etmenizi sağlıyor. Bluetooth kökenli bu cihazlarlar, evinizin içerisinde kaybettiğiniz küçük eşyaları basit bir şekilde bulabiliyorsunuz.

Sizlerin de tahmin edebileceği üzere insanların en çok kaybettikleri eşya anahtar. Dolayısıyla Smart Tag yani akıllı anahtarların bu sorunun tamamen çözdüğünü söyleyebiliriz. Fiyat olarak hayli uygun olan bu akıllı etiketler giderek yaygınlaşıyor.

Oppo Smart Tag geliyor! Akıllı etiketler yaygınlaşıyor

Akıllı etiketini tanıtan ilk isimlerden birisi Samsung olmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Apple kendi akıllı etiketini tanıttı. Şimdi ise sıra Android tarafındaki popüler isim Oppo’da.

Ülkemizde de kurumsal olarak hizmet veren Oppo kısa süre önce Reno5 serisini ülkemizde de satışa sunmuştu. Sızdırılan bilgilere göre Oppo şimdi de kendi akıllı etiketini satışa sunmaya hazırlanıyor.

Bu akıllı etiketin de Bluetooth tabanlı bir iletişim sistemine sahip olduğu belirtiliyor. Yani Apple ve Samsung’un tanıttığı akıllı etiket ile benzer bir sistem karşımıza çıkacak.

Cihazın fiyatının 10 – 15 dolar arasında bir etikete sahip olması bekleniyor. Elbette ülkemizdeki fiyat etiketi yine 3 haneli olacaktır. Yine de 200 TL’nin altında bir etiketin gelmesini bekleyebiliriz.

Apple’ın akıllı etiketi 300 TL’lik etiketle satışa  sunulmuştu.

Xiaomi Mi Mix Fold katlanma testinde