Elon Musk insanları öldürecek bir plan açıkladı: Mars seyahati tehlikeli olacak

Elon Musk insanları öldürecek

Dünyanın en ünlü girişimcileri arasında yer alan Elon Musk insanları öldürecek bir plan ile karşımıza çıktı. Yaptığı açıklamalarda Mars seyahati vurgusu vardı.

Elon Musk insanları öldürecek planlarla pek anılmasa bile görünen o ki buna neden olacak. Uzay çalışmaları hakkında genellikle çok olumlu yorumlar yapılır. İnsanlığın Ay ve Mars gibi yerlerde koloniler kuracağı söylenir. Fakat pek kimse bunların tehlikesinden kolay kolay bahsetmez. Mesela Mars gezegeninde yer alan radyasyon oranı çok gündeme gelmez.

İnsanlığın ilk koloni konacağı yerler içerisinde yer alan Ay ise bundan pek farklı değil. Hem aşırı iklim koşulları hem de radyasyon burada birçok insanın ölmesine neden olabilir. Elon Musk bize kendi Mars planının insanları öldürebileceğini açık açık söyledi.

Elon Musk samimi açıklamalarda bulundu

Elon Musk samimi açıklamalar yapan birisi olarak biliniyor. Kendisi kurmuş olduğu SpaceX şirketi ile insanları Mars’a göndermek istiyor. Bunu ilk etapta ticaret turizmi olarak gerçekleştirecek ancak zamanla insanlar orada koloni kurmaya başlayacak.

Elon Musk insanları öldürecek

Yaptığı açıklamalarda Kızıl Gezegen’e yapılacak olan seyahatlerin büyük tehlike içerdiğini ifade etti. Ayrıca sözlerinin devamında muhtemelen başlangıçta bir grup insanın öleceği yorumunu yaptı. Mars gezegeninde radyasyon ve iklim koşulları bazı insanların ölümüne neden olabilecek.

NASA Mars helikopteri dünya tarihinde bir ilki başardı

Tüm bunlara ek olarak orada iyi yemekler olmayacağı ve rahatsız edici bir atmosferden bahsediliyor. Elbette Bunlar işin cazibesini yitirmesine neden olmuyor. Başka bir gezegene seyahat etmek için can atan birçok insan bulunuyor. Bu nedenle ölüm tehlikesi pek caydırıcı olmayacak. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?