Oppo Reno7 video inceleme

H E64

#İŞBİRLİĞİ

UEFA Şampiyonlar Ligi resmi partneri Oppo, yeni akıllı telefonuyla boy gösteriyor. Oppo Reno7, ince ve hafif olmasının yanında, aynı zamanda rakiplerinden ayrılan tasarım detaylarıyla göz okşuyor. Gerek gündelik kullanım, gerekse de iş yaşantınızda sizi tamamlayıcı niteliklere sahip bir üründen söz ediyoruz.

Oppo Reno7, 7.54mm kalınlıkta ve yaklaşık 175 gram ağırlıkta. Su sıçramalarına karşı dayanıklı bir yapıda olan ürün, özellikle arka yüzeyde kullanılan gün batımı turuncu rengindeki fiberglass deri tasarım detayıyla ön plana çıkıyor. Bu tasarım detayını, hafif çıkıntılı ve köşeli olarak hazırlanmış kamera detayı tamamlıyor. Böylelikle dikkat çekici bir retro görünümü ellerinizde taşıyabiliyorsunuz.

Kaymaz yapıdaki arka yüzey, avuçta güzel bir his oluşturuyor, ama öte yandan kirlenmelere karşı beraberinde gelen şeffaf kılıfı kullanmanızı öneririz.

Bildiğiniz gibi Oppo, rakiplerine kıyasla genellikle daha ince ve hafif boyutlarda telefonlar tasarlar. Böylelikle tek elde daha uzun süreli kullanımları mümkün kılar. Öte yandan, bu tip cihazlar, yalnızca ceket cebinde değil, aynı zamanda pantolon ön cebinde de rahatlıkla taşınabilir. Dolayısıyla Oppo Reno 7 ‘nin de bu ürünlerden bir tanesi olduğunu söylemeliyiz.

Oppo Reno7 video inceleme

Oppo Reno7, 6.43 inç değerde Amoled ekrana sahip

6.43 inç boyutu, çoğu kullanıcı için yeterli bir boyut. Amoled teknolojisi ve 2400 × 1080 çözünürlük, sevindirici detaylar. Ekran, en ufak dokunuşları dahi algılayabiliyor. Öte yandan 600 nit’e kadar parlaklık sunulabiliyor olması, dış mekân kullanımlarında da görüntüleme tarafını güçlendiriyor.

Ekranın öne çıkan bir diğer özelliği ise, 90Hz tazeleme değerini sunuyor olması. Böylece daha akıcı ve net görüntülerle karşılaşabiliyoruz. Tabii istenirse daha düşük güç tüketimi sağlayan 60Hz tazeleme değerini de seçebiliyorsunuz.

Görüntüleme seçeneklerine göz attığımızda, uzun süreli deneyimlerde zararlı mavi ışınlardan korunmak için göz konforu modu da var. E-kitap severler, siyah beyaz görüntüleme detayından memnun kalacaktır diye düşünüyoruz.

Snapdragon 680 çipset

6nm olarak üretilen Snapdragon 680, özellikle gücün verimli kullanılması tarafında etkili. Ürünümüzde 2.4GHz çalışma değerine kadar erişebilen octa core işlemci, 8GB DDR4X RAM ve 128GB UFS 2.2 dahili depolama faktörleri mevcut. İstenirse microSD kart takarak ek depolama alanı oluşturulabilir.

Oppo Reno 7, Android 12 işletim sistemiyle geliyor ve kullanımı kolay bir arayüzü var. Call of Duty gibi güzel grafikli bir oyunu, akıcı detaylarla uzun süreler oynayabildik ve oyun esnasında cihazda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık. Ürün, Facebook, TikTok ve Instagram gibi popüler sosyal medya uygulamalarının hızlı kullanımı, uygulamalar arası seri geçişler için de yeterli performans sunuyor.

Oppo Reno7 video inceleme

Yapay zekâ destekli kamera sistemi

Oppo Reno7, arka tarafta üçlü kamera sistemine sahip. Ana kamera, 64MP değerde ve buna 2+2MP kameralar eşlik ediyor.

Bokeh efektli çekim, makro çekim ve HDR çekimler yapılabiliyor. Video tarafında 1080p 30FPS, ağır video ve hızlandırılmış video çekimi gibi seçenekler var. Özellikle fotoğrafçılık tarafında, gün ışığı performansından memnun kaldık.

Ön taraftaki 32MP kamera da iyi ışıklı ortamlarda hem video hem de bokeh efektli selfie’ler tarafında tatmin edici sonuçlar veriyor.

Hızlı şarj destekli pili var, ama kutudan adaptör çıkmıyor

Oppo Reno7, 4500mAh pile sahip ve bu pil, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Ürün, aynı zamanda Oppo’nun 33W SUPERVOOC hızlı şarj teknolojisine de destek veriyor, ama…

Bildiğiniz gibi artık bazı üreticiler, bazı modellerinin yanında şarj adaptörünü sunmuyor. Bunu ayrıca satın almanız gerekiyor. Bu durum, Reno 7 için de geçerli. Ürünün kutusunda Type-C şarj ve veri aktarım kablosu var, ama adaptör yok. Dolayısıyla ya mevcut adaptörünüzü kullanacaksınız ya da ayrıca adaptör alacaksınız. Haliyle bu, pek de memnun edici bir durum değil.

Toparlamak gerekirse Oppo Reno 7, özellikle ince ve hafif yapısı, arka yüzey tasarımıyla ön plana çıkan bir ürün. Şıklık ve hafiflik unsurunu önemseyen kullanıcılar için iddialı bir ürün.
Ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör, Wi-Fi AC, Bluetooth 5.1 ve NFC gibi teknolojileri de bulunan ürün, şu an Oppo Türkiye garantili olarak 9300 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Xiaomi 12 inceleme: Yeni amiral gemisi!