TCL Onetouch 4022s telefon incelemesi

tc dv

#İŞBİRLİĞİ

TCL Onetouch 4022s telefon incelemesiyle karşınızdayız. Büyük ekran, güçlü ses ve uzun ömürlü pil performansı. TCL’in bu yeni featured telefonu, gündelik yaşantısında arama ve mesajlaşmayı önemseyen, öte yandan sosyal medya ve kamera deneyimleri gibi unsurlara ilgi duymayanların ilgisini çekebilecek bir model. 2.8 inç değerde ekranı ve aydınlatma sistemine sahip büyük fiziksel tuşları bulunan ürün, aynı zamanda dahili FM radyoya, el feneri sistemine ve SOS acil durum sistemine de sahip.

Günümüzde featured phone’lara ciddi bir ilginin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira bazı kullanıcılar, akıllı telefonlar ve sosyal medya gibi unsurlardan uzak, daha basit ve rahat bir hayat sürme taraftarı. Öte yandan, gerek genç gerekse de orta yaşlı kullanıcılar, hem kolay kullanılabilirlik hem de uygun fiyat faktörü sebebiyle featured telefonlara ilgi duyabiliyor. Ülkemizdeki pazara baktığımızda, son dönemde klon, yani kopya telefonların yaygınlaştığını ve garanti süreçlerinin can sıkıcı cinsten olduğunu görüyoruz. Kısacası ülkemizde featured telefon tercih edenler için resmi, yeni bir hamle gerekiyordu ve bu da TCL’den geldi. İşte karşınızda TCL Onetouch 4022s featured telefon.

TCL Onetouch 4022s ‘in kutusunu açtığımızda, telefonun yanında Type-C kablolu bir adaptör ve bir de şarj yatağının geldiğini görüyoruz.

Bu sayede telefonu kolaylıkla konumlandırmak ve şarj etmek mümkün oluyor. Ev ve ofis kullanımlarında tercih ettiğimiz kablosuz telefonlara benzer bir sistem söz konusu. Yabancılık çekeceğinizi düşünmüyoruz.

Yaklaşık 75 gram ağırlıktaki telefonumuz, 13.65mm kalınlıkta. Tek elde rahatlıkla kullanım sunabiliyor ve ufak boyutları sayesinde onu pantolonunuzun ön cebinde dahi kolaylıkla taşıyabiliyorsunuz.

Tasarım detaylarına baktığımızda, genellikle plastik malzeme tercih edilmiş. Bu kötü değil aslında. Arka kapak çıkarılabiliyor ve dolayısıyla pili de değiştirebiliyorsunuz. Çift sim kart ve bir microSD kart girişinin sunulduğu telefon, tek şarj ile yaklaşık 5-6 günlük deneyime imkân sunuyor.

Ürünümüzün 2.8 inç değerde, büyük diyebileceğimiz bir ekranı var.

Yazıları kolaylıkla görebiliyorsunuz. Fiziksel tuşlar da büyük tasarlanmış ve aydınlatma sistemi sayesinde karanlık ortamlarda da kolaylıkla kullanım mümkün oluyor. Ek olarak, ürünün arka tarafındaki fiziksel SOS tuşu sayesinde de acil durumlarda ulaşmak istediğimiz numaraları atayabiliyoruz.

TCL Onetouch 4022s telefon incelemesi

TCL Onetouch 4022s ‘TE USB Type-C girişi var.

Ek olarak 3.5mm kulaklık girişi de var. Böylece kablolu kulaklıklarla kullanabilirsiniz. Kurulu olarak gelen FM radyo özelliği, pek çok kullanıcının hoşuna gidecektir. Öte yandan, isterseniz hafıza kartı takıp, geniş bir müzik arşivi de oluşturabilirsiniz telefonunuzun içinde.

Son olarak, cihazımızda VGA kamera da var. Tabii bu kamera, iyi fotoğraflar ve videolar çekme amacıyla konumlandırılmadı oraya. Diyelim ki alışveriştesiniz ve bir ürün gördünüz ya da uygun bir fiyat etiketi gördünüz. Bu tip detayları kaydetmek ve sonrasında kullanabilmek için kameradan yararlanabilirsiniz. Ya da bir adres bilgisini tek tek yazmak yerine fotoğrafını çekerek arşive atabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.

Toparlamak gerekirse…

TCL Onetouch 4022s, ufak boyutlarda, tek elde kullanılabilen ve kolay kullanılabilirlik sunan bir featured phone. Gerçekleştirdiğiniz aramalarda gayet net bir ses kalitesi var ve zil sesi seviyesi de tatmin edici yükseklikte. Büyük bir ekranı ve büyük tuşlara sahip güzel bir fiziksel klavyesi var. FM radyo özelliği, pek çok kullanıcının hoşuna gidecektir. Tabii acil durumlar için SOS tuşunu da unutmamak gerekli. En güzel tarafı ise, bu bir klon telefon değil ve ülkemizde resmi yollardan, garantili bir şekilde satın alarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Huawei Watch Fit 3 akıllı saat incelemesi