Meta ve Google, yapay zeka anlaşmaları yapmak istiyor

Meta ve Google, yapay zeka anlaşmaları yapmak istiyor

Meta ve Google yapay zeka konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Bloomberg’de yer alan yeni bir rapora göre Meta ve Google, yapay zeka tarafından oluşturulan video modellerini iyileştirebilecek lisans anlaşmaları yapma umuduyla Hollywood stüdyolarına milyonlarca dolar teklif ediyor. Şirketlerin “on milyonlarca dolar” teklif ettiği bildiriliyor ancak görüşmelerden ne çıkacağı belli değil. Rapora göre Netflix ve Disney “içeriklerini lisanslamaya istekli değil” ancak “başka türdeki işbirliklerine ilgi duyduklarını” da belirttiler. Warner Brothers Discovery’nin “bazı programlarını lisanslamak istediğini” belirttiği bildirildi. Meta’nın bir sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı. Google ise yorum talebine hemen yanıt vermedi. Görünüşe göre şirketler bu tür anlaşmaların video oluşturma araçlarını geliştirmeye yardımcı olacağını umuyor. Google kısa süre önce Veo adında bir metinden videoya modelini sundu ve yeteneklerini tanıtmak için Donald Glover’a başvurdu. Meta ayrıca yapay zeka tarafından oluşturulan videoları da araştırıyor.

Meta ve Google, yapay zeka anlaşmaları yapmak istiyor

Yapay zeka firmaları arasında medya şirketleriyle lisans anlaşmaları yapmak için adeta bir silahlanma yarışı yaşandı. OpenAI ve NewsCorp, bu haftanın başlarında haber içeriğini ChatGPT’ye getirmek için çok yıllı bir anlaşma yaptığını duyurmuştu. Business Insider’ın bildirdiğine göre Meta ayrıca yayıncılara yapay zeka modellerini eğitmek için “haber, fotoğraf ve video içeriğine” erişmeleri için ödeme yapmayı düşünüyor.

Ancak Bloomberg’in işaret ettiği gibi Hollywood stüdyolarının bu tür anlaşmalar konusunda bazı çekinceleri olabilir. Yapay zeka düzenleme araçları çekici olsa da eğlence sektöründe yapay zeka şirketlerinin yaratıcı çalışmalarını nasıl kullanabileceği konusunda yaygın endişeler var.

Türkiye Elektrikli Otomobil Satışlarında Rekor Kırdı: Avrupa İkincisi Oldu