Oppo K13 Serisi özellikleri belli olmaya başladı

Oppo K13

Oppo, üst orta sınıf segmentindeki popüler K serisinin yeni neslini tanıtmaya hazırlanıyor ve bu cihazların Oppo K13 serisi olarak adlandırılması bekleniyor.

Oppo’nun kardeş şirketi OnePlus ile olan yakın işbirliği göz önüne alındığında, Oppo K13 Serisini, özellikle OnePlus Nord CE 5 serisinin yeniden markalanmış versiyonları olması muhtemel. Sızıntılara göre, Oppo K13 modeli Snapdragon 7 Gen 3 yonga setiyle gelecek, bu da büyük bir yenilik yerine daha çok küçük bir güncelleme olarak konumlandırılabileceğini gösteriyor.

Oppo K12’deki aynı yonga seti kullanılmıştı ve K13’ün selefine kıyasla devrim niteliğinde bir değişiklik getirmesi beklenmiyor. K12x, Snapdragon 695 veya Dimensity 6300 yonga setleriyle iki farklı versiyona sahipti ve yeni modellerde bu çiplerin korunup korunmayacağı henüz net değil.

Oppo K13 Serisi

Cihazın ekranı hakkında ise FHD+ çözünürlüğe sahip bir OLED panel kullanılacağı sızdırıldı. Daha önceki K12 modellerinde 6,7 inçlik OLED paneller bulunuyordu, dolayısıyla K13’te de benzer bir ekran boyutu bekleniyor. K12x’in küresel versiyonu IPS LCD panelle piyasaya çıkmıştı, bu nedenle K13’te bir OLED yükseltmesi olasılığı var.

Oppo K13 serisi ayrıca büyük bir 6.500mAh bataryaya sahip olabilir ve bu, K12’nin 5.500mAh kapasitesinden önemli bir yükseltme olacak. Ancak söylentilere göre, hızlı şarj desteği 80W kablolu şarj olarak sınırlandırılacak, bu da hala oldukça iyi bir hız olarak değerlendirilebilir. Oppo’nun, bu büyük bataryaya rağmen cihazın ince ve hafif bir tasarımla geleceği belirtiliyor. Tasarımda yüksek mukavemetli polimer kompozit çerçeve kullanılması planlanıyor.

Anker yeni hoparlörü Soundcore Select 4 Go’yu tanıttı