İddia: Resident Evil 9 Gelecek Hafta Tanıtılabilir

resident evil 2 remake

Son birkaç gündür Sony’nin State of Play etkinliği yapacağına dair söylentiler gündeme geldi. Bu etkinlikte Resident Evil 9‘u görebiliriz. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Sony kısa süre önce PlayStation 5 Pro’yu duyurdu. Fakat Japon şirket sadece yeni konsol duyurusuyla sınırlı kalmayacak görünüyor. Çünkü Sony’nin State of Play gerçekleştireceğine dair rivayetler var. Henüz ortada resmi bir açıklama yok, ancak yeni State of Play’in 24 Eylül Salı günü yapılacağı söyleniyor. Yani önümüzdeki hafta heyecan verici gelişmeler duyabiliriz. Sony PS5 Pro’nun gücünü de daha fazla sergileyebilir.

Şimdi gelelim asıl haberimize, Threads’te Victormolinno isimli bir kullanıcı State of Play’i oyun medyasından tanıdık bir isim olan Jeff Grubb’dan önce açıkladı. Bilmeyenler için Jeff Grubb sektörde sağlam bağlantıları olan ve daha önce birçok iddianın kaynağı olarak gösterilen bir gazeteci. Victormolinno bununla birlikte State of Play’de Resident Evil 9’un yer alacağını belirtti. Kaynak daha başka detaya girmedi, ancak etkinlikte Resident Evil 9’la birlikte en az iki tane birinci parti oyunun olacağını ileri sürdü.

resident evil 9

Capcom daha önce sıradaki projelerinin yeni bir Resident Evil oyunu olduğunu doğrulamıştı. Ama yapımla ilgili başka bilgi vermemişti. Raporlananlara göre Japon oyun stüdyosu RE9 ve Resident Evil – Code: Veronica Remake üzerinde çalışıyor. Bazı kaynaklara göre Resident Evil 5’in Remake’i de geliştiriliyor. Eğer dedikoduları doğru kabul edersek üç farklı Resident Evil projesi var. Sızıntı kaynaklarından Dusk Golem, RE9’un açık dünyaya sahip olacağını söyledi. Dusk Golem yaptığı açıklamada, “Dragon’s Dogma 2, RE Engine’ın işlevselliğini genişletti. Bu teknolojiyi temel alan diğer iki oyun Monster Hunter Wilds ve RE9 olacak” dedi. RE9’un seride şimdiye kadar ki en yüksek bütçeli oyun olacağı rivayet ediliyor.

The Running Man Remake’in Çekimleri Yakında Başlıyor