Oppenheimer ateşe tutuldu!

oppenheimer

Barbie ile birlikte sinemaları kasıp kavuran Oppenheimer filmine yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Ünlü yönetmen Spike Lee, Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmini olumlu buluyor ancak önemli bir kaç eleştirisi var. Kariyerine 1986’da büyük ses getiren filmi She’s Gotta Have It ile başlayan Lee, Do the Right Thing, BlacKkKlansman gibi sosyal bilinçli filmleriyle tanınıyor. Malcolm X ise başarısına başarı ekleyen yönetmen artık sektörde geçerli bir yoruma sahip. Uzun metrajlı film kariyerine on yılı aşkın bir süre sonra 1998’deki Takip filmiyle başlayan Nolan, The Dark Knight üçlemesi Interstellar’ın ve son olarak gişe rekorları kıran biyografik Oppenheimer’ın yönetmenliğini üstlenerek gişe rekorları kıran bir film yönetmeni oldu.

Oppenheimer

Lee’nin Oppenheimer hakkında söyleyecek olumlu şeyleri olsa da yönetmenin önemli bir eleştirisi de var: The Washington Post’a konuşan Lee, “Japon halkının başına gelenler hakkında birkaç dakika daha eklemek iyi olabilirdi” dedi. “Japonya’ya bu iki nükleer bombayı atmanın” vatandaşlar üzerinde uzun vadeli etkileri vardı ve Oppenheimer hâlâ “harika bir film” olmasına rağmen Nolan’ın bu kısmı atlaması hayal kırıklığı” ifadelerini kullandı. Barbie ile birlikte ortalığı kavuran film başarı elde etse de ne yazık ki bazı açılardan sınıfta kalmış gibi duruyor diyebiliriz. Bu kapsamda aldığı puan hakkında da farklı görüşler mevcut.

Revenant, görevine Apex Legends Kill Code: Part 3’te devam ediyor