ChatGPT bu hatadan sonra çevrimdışı oldu

ChatGPT

Piyasaya sürüldüğünden beri ortalığı kasıp kavuran ChatGPT ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. İşte tüm detaylar.

ChatGPT, bazı kullanıcıların diğer kişilerin sohbet geçmişlerinin başlıklarını görebildiklerini keşfetmelerinin ardından Pazartesi günü çevrimdışı oldu ve geçici olarak erişilemez hale geldi. İnsanlar Reddit ve Twitter gibi sosyal ağlarda ChatGPT kullanıcı arayüzünün ekran görüntülerini yayınladılar ve kendilerine ait olmadığını söyledikleri sohbetlerle dolu görseller gösterdiler. Diğer insanların konuşmalarının tamamını değil, yalnızca başlıkları görebilseler de, olay, sohbet robotuyla ayrıntıları paylaşırken veya onun için sorular yazarken dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor.

ChatGPT bu hatadan sonra çevrimdışı oldu

Bir OpenAI sözcüsü, Bloomberg’e şirketin bu raporların farkına vardıktan sonra ChatGPT’yi geçici olarak devre dışı bıraktığını söyledi. Görünüşe göre, şirketin henüz adlandırmadığı bir açık kaynak yazılımındaki bir hata soruna neden olmuştu, ancak OpenAI hala onu tam olarak neyin tetiklediğini bulmak için araştırıyor.

Şirketin olay raporuna göre, Pazartesi sabahı ChatGPT’yi kapattı ve bir düzeltme yaptıktan 10 saat sonra hizmeti tamamen geri yükledi. Ancak bu yazı yazıldığı sırada, sohbet geçmişleri hala kullanılamıyor. OpenAI, kenar çubuğunda “bu özelliği mümkün olan en kısa sürede geri yüklemek için çalıştığının” güvencesiyle birlikte bir not yayınladı. Şirket, özelliğin restorasyonu için bir ETA açıklamadı. Uygulama ile ilgili sorunlar kısa süre daha sürecek gibi görünüyor desek yanlış olmaz.

Microsoft, kendi mobil uygulama mağazasıyla Google ve Apple’a rakip olacak