Bu Tweak iOS’taki Yazıların Gölge Efektini Yok Ediyor

Apple, iOS 16.3'ü piyasaya sürdü

Jailbreak’li iPhone’lar ve iPad’ler için ilginç bir tweak yayınlandı. Parlak duvar kağıtlarındaki yazıların gölgelendirmesini kaldırabilirsiniz.

iPhone ya da iPad’de parlak duvar kağıdı kullanırsanız, iOS ve iPadOS yazılara gölge efekti ekleyerek daha kolay okunmasını sağlamaya çalışır. Aslında oldukça yararlı bir özellik. Ancak bazı kullanıcılar bu gölge efektini estetik bulmuyor ve sevmiyor. iOS geliştiricisi Lizynz tarafından hazırlanan ShadowBuster isimli tweak, yazılardaki gölgelendirmeyi ortadan kaldırıyor. ShadowBuster’ın herhangi bir yapılandırma ayarı yok. Direkt olarak yükle ve kullan dediğimiz türdeki tweak‘lerden biri. Lizynz’in reposundan ücretsiz şekilde indirilebilir. ShadowBuster, iOS 15 ve iPadOS üstü jailbreak’li cihazlarla uyumlu.

Jailbreak, iOS ve iPadOS üzerinde daha fazla özelleştirme yapmayı, farklı özellikler kullanmayı, App Store harici uygulamalar yüklemeyi sağlıyor. Özetle işletim sisteminin kilidini açıyor. Fakat bu işlem sonrası cihazınız garanti dışı kalabilir ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

tweak

Jailbreak ve iOS’tan konu açılmışken, iOS 17’nin yeni güncellemesine de değinmeden geçmeyelim. Söylenenlere göre 17.3 güncellemesi ocak sonundan önce kullanıcıların beğenisine sunulabilir. Yazılım paketinin 22 ya da 26 Ocak gibi çıkma ihtimali var. Apple, iOS 16.3’ü 23 Ocak’ta, iOS 15.3’ü de 26 Ocak’ta yayınlamıştı. Bu yüzden 17.3’ün 22 veya 26 Ocak’ta kullanılma sunulması Apple’ın geçmişteki yayın takvimine de uygun görünüyor.

iOS 17.3 güncellemesinin en önemli yeniliği çalınan aygıtı koruma özelliği olacak. Bu özellik parolaların görüntülenmesini, kayıp modunun kapatılmasını, Safari’nin ödeme yöntemlerini kullanması gibi çeşitli işlevleri engelliyor.

Tiny Tina’s Wonderlands’in Yapımcısında İşten Çıkarmalar Yaşandı