OnePlus One 1 Milyon Satmayı Başardı

oneplus one october

Oldukça yenilikçi bir pazarlama tekniğiyle satışa sunulan OnePlus One’ın 2014 yılı içerisinde 1 milyondan fazla satmayı başardığı gün yüzüne çıktı.

2013 yılında kurulan Çinli telefon üreticisi OnePlus akıllı telefon alanındaki ilk ürünü olan OnePlus One‘ı geçtiğimiz yılın başında resmi olarak tanıtmış ve Haziran ayında da piyasaya sürmüştü. Dev firmaların amiral gemisi akıllı telefonlarına rakip olması için tasarlanan OnePlus One ilk planda sadece OnePlus’ın anayurdu Çin’de satışa sunulmuş olsa da, zamanla diğer pazarlara da taşındı ve oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı.

OnePlus One Tanıtıldı

İlk akıllı telefonu için oldukça ilginç bir pazarlama tekniği uygulayan OnePlus‘ın stratejisi gereği, daha önce telefonu satın almış başka birinden gelen davetiye aracılığıyla kullanıcıların sipariş verebilmesi telefonun satışlarını kısıtlayacak gibi görülmüş olsa da, bu elitist yaklaşım kullanıcıların telefonda daha çok ilgi göstermesine neden olmuş gibi görünüyor.

Phone Arena tarafından gün yüzüne çıkartılan yeni bilgiler, 2014 yılı içerisinde 1 milyondan fazla OnePlus One satıldığını gösterdi. OnePlus gibi küçük boyutlu bir telefon üreticisinin henüz ilk telefonunda böylesi bir satış grafiği yakalamayı kayda değer bir başarı olarak değerlendiriliyor.

CES 2015 Telefon Meraklılarını Memnun Etmedi