OnePlus modelleri Türkiye’ye ne zaman gelecek?

oneplus p

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki en önemli markalarından biri olan OnePlus modelleri ülkemize ne zaman gelecek? İşte yanıtı.

Çinli akıllı telefon üreticilerinin son bir kaç sene içerisinde önemli bir ivme yakaladıklarını söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira 2016 verilerine baktığımızda, en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 5 isimden 3’ünün Çinli üreticiler olduklarını görüyoruz. Elbette Apple ve Samsung’u bu kıyasta ayrı bir yere koymak gerekiyor. Her iki firma da akıllı telefon sektörünün en başından beri bu yarışın içerisindeler. Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda ise, Çinli üreticilerin o kadar da uzun bir maziye sahip olmadıklarını görüyoruz. Özellikle de OnePlus gibi firmalar. OnePlus modelleri ile kısa süre içerisinde önemli bir kullanıcı kitlesine erişti.

Öyle ki Çinli üretici ilk cihazını çıkardığında birçok mecra tarafından amiral gemisi katili olarak nitelendirilmişti. İlk OnePlus telefonunun bu şekilde lanse edilmesinin temel nedeni cihazın teknik özellikleri bakımından, piyasadaki birçok üst düzey telefondan daha iyi olmasıydı. Ayrıca fiyat açısından da çok uygun bir etikete sahipti.

Peki neden bu kadar yoğun ilgi gören bir üretici, telefonlarını aynı Apple gibi global pazarda satışa sunmak yerine, bölgesel bazda ön plana çıkmayı tercih etti? İşte bu konuyu masaya yatırıyoruz.