Epson Paperlab : Ofiste kendi kağıdını üret

Epson PaperLab 2

Epson PaperLab ile şirketler kendi kağıt geri dönüşümünü kolaylıkla yapabiliyor. İlk olarak 2015 sonunda Japonya’da gösterilen konsept makine, global platformun en büyük teknoloji fuarı CeBIT Almanya’da da büyük ilgiyle karşılandı.

Çok yakın bir zamanda Avrupa’da satışa çıkması beklenen PaperLab ile bir iş gününde 6.720 adet yeni kağıt üretimi yapılabiliyor.

Atık kağıttan kullanılabilir kaliteli kağıt üreten ‘ilk ofis kağıt laboratuarı’

Ofislerdeki atık kağıtları su kullanılmadan kuru prosedürle normal kullanılabilir kaliteli kağıda dönüştüren çevreci makine PaperLab, ‘ofis kağıt laboratuarı’ konseptiyle Dünyada bir ilk.Yazıcı teknolojisinde lider kurumlar arasında olan Epson, kağıda verdiği önemi PaperLab modeliyle geri dönüşüm ve çevrecilik bazında bir kez daha vurguluyor.

Lojistik maliyetlerine son

Günümüzde halen birçok lojistik işlem gerektiren ve toplanması, üretimi ve satışı farklı lokasyonlarda gerçekleştirilen kağıt geri dönüşüm işlemi artık tek bir noktada ve tek bir makineyle yapılabilecek. Gizliliği yüksek dokümanların da güvenli şekilde geri dönüşümünün sağlanabilecek olması ise ayrı bir avantaj.

Bir iş gününde 6.720 adet yeni kağıt üretimi

Atık kağıtların yüklenmesinin ardından işleme başlandığında ilk yeni kağıt çıktısını ortalama 3 dakikada temin eden PaperLab, dakikada ortalama 14 ve sekiz saatlik bir iş günü süresinde 6.720 adet A4 kağıt üretebiliyor.

Epson PaperLab 1

Esanslı, renkli, farklı kalınlık ve boyutta kağıt üretim imkanı

Epson’un PaperLab modelinin sunduğu büyük avantajlar arasında yer alan bir konu da üretilen kağıtların isteğe bağlı olarak çok farklı özelliklere sahip olabilmesi. A4 ve A3 boyutunda, farklı kalınlıklarda, farklı renklerde ve hatta kokulu kağıt üretmek mümkün.

Susuz üretim teknolojisi ile çevreye daha da büyük katkı

Normal teknolojilerde 1 sayfa A4 kağıt üretmek için ortalama 1 bardak temiz su kullanılmakta. Epson’un geliştirdiği susuz, kuru geri dönüşüm teknolojisiyle Dünyamızın ana kaynağı olan ve giderek azalan temiz suyun kullanımı da devre dışı kalıyor. Lojistik anlamda herhangi bir transfer de gerekmediğinden eş zamanlı olarak karbondioksit salımı da otomatikman yok oluyor.

Toyota C-HR modeli satış rekoruna koşuyor