OnePlus katlanabilir telefonlar yolda

OnePlus katlanabilir telefon

OnePlus CEO’su Pete Laui, uzun süredir gündemde olan iddiayı doğruladı ve katlanabilir bir akıllı telefon hazırladıklarını açıkladı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta katlanabilir akıllı telefonlar için oldukça yoğun geçti. Şimdilik bu alana öncülük eden Samsung, yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ü resmi olarak tanıttı. Samsung’un hemen ardından Xiaomi ve Motorola da kendi katlanabilir telefonlarını tanıtınca, bir anda çok sayında yeni katlanabilir telefon modellerine kavuşmuş olduk.

Geçtiğimiz hafta üst üste gelen bu tanıtımlar, akıllı telefon pazarında yaşanan bir değişimin, yükselen yeni bir trendin habercisi. Katlanabilir telefonlar hala iPhone 13 ya da Galaxy S22 gibi klasik görünüme sahip telefonlar katar popüler olmasalar da, gidişat yakında katlanabilir telefonların çok daha popüler hale geleceğini gösteriyor. Bu yüzden akıllı telefon pazarında da bu tarafa doğru bir kayış yaşanıyor. Samsung, Xiaomi, Motorola, Oppo kendi katlanabilir telefonlarını çıkaran şirketlerden sadece birkaçı. Üstelik bunlara çok yakında yenileri de eklenecek. Kendi katlanabilir telefonunu geliştirmek için düğmeye basan bu şirketlerden biri de Çinli telefon üreticisi OnePlus.

katlanabilir telefon

OnePlus CEO’su Pete Laui, kendi katlanabilir akıllı telefonlarını geliştirdiklerini açıkladı. Böylece uzun süredir gündemde olan bu iddia sonunda doğrulanmış oldu.

OnePlus’ın ilk katlanabilir akıllı telefonunun Oppo Find N ile benzer olacağı tahmin ediliyor. Bildiğiniz gibi Çin merkezli iki şirket, daha önce AR-GE ekiplerini birleştirerek pek çok alanda birlikte ürün ve teknoloji geliştirmeye başlamıştı. Bu yüzden hazırlık aşamasındaki bu katlanabilir telefonun Oppo’nun teknolojilerini kullanması şaşırtıcı olmayacaktır. Öte Samsung ve Xiaomi’ye kıyasla daha düşük maliyetli alternatifler sunan bu iki şirketin hemen hemen aynı kitleye hitap etmesi de iki şirketin katlanabilir telefonlarının oldukça benzer olacağının habercisi.

Galaksideki en genç gezegen bulunmuş olabilir