OnePlus Fold’un çıkış tarihi belli oldu

oneplus katlanabilir telefon

OnePlus’ın ilk katlanabilir akıllı telefonu olan OnePlus Fold’ın ne zaman piyasaya sürüleceği şirketin CEO’su tarafından açıklandı.

Hatırlarsanız kısa süre önce Çin basınında çıkan haberler, Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden OnePlus’ın da kendi katlanabilir akıllı telefonu üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Daha sonra gelen bilgiler, bu telefonun yıl bitmeden kullanıcılarla buluşabileceğini ortaya çıkardı. Ancak tüm bunlar bugüne kadar söylentiden ibaretti. Bugünse üst üste gelen iki haberle birlikte OnePlus’ın katlanabilir telefonu hem resmiyet kazanmış oldu, hem de çıkış tarihi netlik kazanmış oldu. Öte yandan bu telefonun tahmin edildiği gibi OnePlus Fold adıyla piyasaya sürüleceği de büyük ölçüde kesinleşmiş oldu.

İlk olarak doğrudan OnePlus CEO’su telefonun çıkış tarihi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. OnePlus CEO’su Pete Lau, ilk katlanabilir telefonlarının üçüncü çeyrekte kullanıcılarla buluşacağını duyurdu. Bu açıklamayla birlikte telefonun çıkış aralığı üç aylık bir periyoda indirilmiş oldu. Ancak OnePlus Fold’un çıkış tarihine dair haberler bununla da kalmadı. Pete Lau’nun bu açıklamasından kısa bir süre sonra güvenilir bir kaynak tarafından sızdırılan bilgiler, telefonun çıkış tarihinin büyük ölçüde netleşmesini sağladı.

OnePlus Fold

Sızdırılan bu son bilgilere göre OnePlus ilk katlanabilir telefonunun lansmanını ağustos ayında New York’ta yapacak. Bu da OnePlus Fold’un çıkışının Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmesinden sadece birkaç hafta sonrasına denk geleceği anlamına geliyor. Görünen o ki OnePlus kendi katlanabilir telefonuna oldukça güveniyor. Aksi takdirde Samsung’un telefonlarıyla kıyaslanmasının kaçınılmaz olacağı böyle bir çıkış takvimi tercih edilmezdi. Şirketin bu güveninin kullanıcı nezdinde karşılık bulup bulmayacağını bekleyip göreceğiz.

Diablo 4, Blizzard’ın rekorunu kırdı