OnePlus 5 kamera performansı nasıl?

oneplus 5 2

OnePlus’ın geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu yeni amiral gemisi modeli OnePlus 5, DxO testine tabi tutuldu. İşte cihazın kamera performansı hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon kullanıcıları için en önemli detaylardan birisi de hiç şüphesiz kamera özellikleridir. Özellikle bir amiral gemisi modeli satın alacaksanız, kamerasının en iyisi olmasını istemeniz pek de yanlış olmayacaktır. Bu durumun farkında olan üreticiler de özellikle amiral gemisi modellerindeki kamera kurulumlarına ayrı bir önem veriyor. Bu durumun en güncel örneği ise OnePlus 5 diyebiliriz. Çinli üreticinin yeni amiral gemisi modeli, kullandığı yeni teknoloji çift kamera modülü ile ilgi odağı olmuştu. Peki bu çift kamera ne kadar başarılı?

OnePlus 5 geçtiğimiz günlerde DxO testine tabi tutuldu. Bu test ile ilgili raporlar açıklandı. Açıklanan verilere göre OnePlus 5’in dış mekan çekim kalitesi hayli iyi. DxO, dışarıda çekim yaparken OnePlus 5’in beyaz dengesinin genellikle doğru, tutarlı ve istikrarlı olduğunu söylüyor. Fakat aynı şeyi iç mekan çekimlerinde söylemek ne yazık ki mümkün değil. Zira DxO’ya göre OnePlus 5 iç mekan çekimlerinde iyi olsa da tutarlı bir performans sergileyemiyor. Özellikle düşük ışık koşullarında dikkat çekici bir bulanıklık ve ayrıntılarda eksiklikler olduğu dile getiriliyor.

Bunun dışında, OnePlus 5’in odaklama konusunda mükemmel bir performans sergilediği dile getirilimiş. Sonuç olarak OnePlus 5, DxO’dan 100 üzerinden 87 puan almayı başarmış. Bu puanın oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz.