1200 dolarlık modüler telefon, Hydrogen One

Hydrogen One

Akıllı telefon dünyası yeni bir oyuncu daha kazandı. Üst düzey profesyonel kamera üreticisi Red, Hydrogen One ismini verdiği ilk modelini tanıttı.

Akıllı telefon pazarındaki rekabetin gün geçtikçe daha da kızışması, sektördeki oyuncu sayısını azaltması gerekirken, daha da arttırıyor. Öyle görünüyor ki, bu pazardaki hacim her firmaya fazlasıyla yetebilecek nitelikte. Zira böylesine bir rekabet ortamında bile, üst düzey profesyonel kamera üreticisi Red, akıllı telefon pazarına girmekten çekinmiyor. Genel olarak profesyonel kameraları ile tanıdığımız Red, ilk akıllı telefonu Hydrogen One’ı tüm dünyaya tanıttı. Modüler bir yapıya sahip olan Hydrogen One, hologramlı ekranıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Red, Hydrogen One hakkında bazı teknik özellikleri paylaşsa da telefonun tasarımına dair pek fazla detay vermedi. Zira telefonun nasıl bir çalışma prensibine sahip olacağı da henüz bilinmiyor.

Firmadan yapılan çaıklamaya göre, Hydrogen One, Android işletim sistemi ile çalışıyor. Red’in kullandığı arayüzde stereo sesi çok boyutlu sese dönüştüren tescilli bir algoritma kullandığı belirtiliyor. Ayrıca telefona sonradan çeşitli görüntü ve ses ekipmanlarının harici olarak dahil edilebileceği de gelen bilgiler arasında. Yani bu da telefonun modüler yapıda olduğunu bize gösteriyor.

Hydrogen One’da kullanılacak olan hologram ekranın nasıl bir çalışma prensibine sahip olacağı ise şimdilik sır gibi saklanıyor. Red, telefonun alüminyum versiyonunun ön sipariş sürecinde 1195 dolarlık bir fiyata sahip olacağını açıkladı. Titanyum versiyonu ise 1595 dolar olacak.

Cihazın 2018’in ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.