OnePlus Mini tekrar görüldü!

oneplus mini

Geçtiğimiz günlerde AnTuTu isimli performans testinde görülen OnePlus Mini modelinden yeni haberler var. Firmanın uygun fiyatlı rekabetçi telefonu olarak karşımıza çıkacak olan OnePlus Mini’den yeni özellikler haberimizde.

oneplus-mini

2013 yılında OnePlus One modeliyle karşımıza çıkan firma, büyük bir başarı elde etmiş ve piyasadaki amiral gemisi modellere adeta meydan okumuştu. Ardından gelen OnePlus 2’den sonra şimdi ise firmanın orta segment bir model üzerinde çalıştığına dair bilgiler elimize ulaşıyor. Sadece amiral gemisi seviyesinde modelleriyle karşımıza çıkan OnePlus firması, artık daha rekabetçi olacak.

Eylül ayında gündeme taşıdığımız OnePlus Mini modeli, AnTuTu isimli performans testinde görülmüş ve heyecan yaratmıştı. Şimdi ise modelin teknik özelliklerine dair yeni bazı bilgiler ortaya çıktı.

MediaTek’in MT6795T yongasını kullanacak olan OnePlus Mini modelinde 8 çekirdekli 2.2 GHz hıza sahip bir işlemci olacak. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik edecek. Cihazın arka tarafında 13 MP, ön tarafında ise 5 MP kamera bekleniyor. Kamera konusunda beklentiler yüksek. Sony’nin IMX258 sensörü kullanılacak ve f/2.0 değeriyle karşımıza çıkacak.

Ekran tarafında ise 5 inçlik LCD teknolojisi kullanan bir panel olması bekleniyor. Bu panelin 1080p çözünürlüğe ve 441 ppi keskinliğe sahip olacağına dair yeni bilgiler yayınlandı. Gorilla Glass 3 veya 4’ün kullanılacağı ekran 2.5D eğimli olacak. Yani ekranda ufak bir eğim göreceğiz.

C tipi USB portu, 3000-3100 mAh batarya, NFC desteği, Qualcomm Quick Charge 2.0 desteği, kızılötesi algılayıcı gibi özellikler gündemde.

OnePlus Mini modelinin teknik özellikleri orta-üst seviye arasında bir yerde. Ancak modeli rekabetçi yapan şey fiyatı olacak. Fiyat olarak orta segmentin alt modellerine yakın bir satış rakamıyla piyasaya sürülecek olan model, fiyatına göre üst düzey bir performans sunacak. Cihazın 250 Dolar seviyesinde bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor. Model hala gizemini koruyor.

Samsung ve Digiturk’ten 4K içerikte Türkiye’de bir ilk