Omicron’un gerçek yüzü ortaya çıktı!

Omicron varyantıyla ilgili şaşırtıcı açıklama: Gribe dönüşüyor

Gün geçmiyor ki pandemi ile alakalı kötü bir haber gelmesin. Bir süredir hayatımızda olan Omicron, aslında zannedildiğinden daha tehlikeliymiş.

Omicron’un gerçek yüzü ortaya çıktı! 2019 yılının sonundan bu yana bütün dünya gibi bizde Covid-19 ile yatıp Covid-19 ile kalkıyoruz. Evet bazı günler, “bugün vefat sayısı düştü, bugün bulaş sayısı azaldı” gibi umut verici haberler yapabilsek de, 2 seneyi geride bıraktığımız bu maceramızda daha çok ne yazık ki kötü haberler veriyoruz, tıpkı bu haberimizde de olduğu gibi.

Hong Kong Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Omicron varyantı şu ana kadar bilinen en bulaşıcı varyant olan Delta varyantından tam %70 oranında daha hızlı bulaşıyor. Bu araştırma da bizlere, İngiltere ve Almanya’da son günlerde katlanan vaka sayılarının nedenini iyi bir şekilde gösteriyor.

Omicron varyantıyla ilgili şaşırtıcı açıklama: Gribe dönüşüyor

Omicron’un gerçek yüzü ortaya çıktı!

Dünya genelinde ülkeler ise, birer ikişer yeniden kapanma seçeneklerini görüşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ilk ölüm vakası gerçekleşen Omicron varyantı, hız kesmemesi halinde 2022 yılında da yine bizleri zor zamanlar bekliyor. Tabi yeni yılda yeni yeni varyantlarımız olmazsa.

Bununla birlikte üniversite tarafından yapılan araştırma sonuçları, her ne kadar bulaş hızı yüksek olsa da, bu durumun vefat sayısına yansımadığını, üstelik Omicron varyantının Delta varyantına göre ciğerleri tutma süresinin çok daha yavaş olduğunu gösteriyor.

Ne diyelim, umuyoruz ki bu defa biz yanılırız ve 2022 yılında sizlere Covid-19’un sona erdiğini, artık aşı olmamıza gerek kalmadığını, maskeleri yırtıp bir daha hiç geri almamak üzere kenara atabileceğimizi söyleyebiliriz.

iPhone Fold 2023 yılında geliyor!