Ölüme Çare Bir Mikrop Mu?

46419

Dünya’nın sonu yaklaştıkça bilim adamları da, bu sona bir dur demek istiyorlar herhalde. Çünkü, ölümsüzlüğün sırrına vakıf olmayı amaç edinen bir bilim dünyası var. Bu mümkün müdür sizce? İnancımıza göre asla mümkün değildir. Ama yabancı bilim adamlarının çalışmaları neticesinde elde ettikleri bulgular, onlara biraz daha ölümsüzlüğe yaklaştıkları ümidini aşılıyor.

Yeni bir araştırmanın neticesinde sürekli kendini yenileyerek, genç kalan bir mikrop tespit edilmiştir. Bu da, bilim adamlarına yaşlılığı önlemek ve ölümsüzlüğü vaki kılmak için bir neden olacakmış. Ancak ölüm yaşlanana mı geliyor? Ölenlerin hepsi yaşlı mı? Neyse, mikrop sürekli kendisini parçalara bölse de, veya dışarıdan müdahale edilerek yok edilmeye çalışılsa da, kendisini sürekli genç bir şekilde yenilemeyi başarıyormuş. Daha önceki mikroplar da gözlenen, yaşlanan mikrobun bölündüğü, bölünen mikrobun yaşlı olanının öldüğü, diğerinin ise genç bir şekilde hücrelere geçtiği saptanmıştı. Ancak bu yeni keşfedilen mikrop, bölünse de, iki genç mikrop olarak hücrelere yerleşiyor. Yani diğer hücreler gibi, bölünen iki mikrobun biri yaşlı, diğeri genç olmuyor. İkisi de, genç bir şekilde hayatına devam ediyor.

46419

Bilim adamları bu mikrop üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söylediler. Çünkü yaşlılığın çaresi ve ölümsüzlüğün ilacının bu mikropta saklı olabileceğini düşünüyorlar. İnsanları bilim daha çok yaşayacakları bir hayat sunuyor. Hatta pek çok şirket ve kuruluşlar, ölümsüzlüğe açılan bir kapının kilidi olabilmek için yarış içerisindeler. Milyarlarca para, büyük bir risk için heba ediliyor. Eğer ki gaye insanların hayatını uzatmaksa, Afrika’da milyonlarca aç kimselere bu paralar aktarılarak, daha iyi bir hayat bağışlanmış olabilir insanlara. Ama bir risk için, olamayacak bir durum için heba edilecek paralar, kimsenin hayatını değiştirmeyecektir. Tabi insanların farklı farklı inançları var. Bunları değiştirmek çok zor. NASA, Google ve daha pek çok şirket, yaşlanmamanın, dolayısıyla ölümsüzlüğün peşinde gezen projelere destek veriyorlar.

Mesela geçenlerde ABD’de robot arılar üretildi. Neden peki? Kıyameti önlemek, dünyanın ömrünü uzatmak için. Çünkü inançlarında kıyametin arılar azalacağı zaman kopacağını düşünmek gibi bir kanaat var. Bunu önlemeyi robot arılarla başaracaklarını sanıyorlar. Eyvallah, daha ne diyelim.