Memleketlerde insanları birbirine bağlayan, tarihsel miras şuurunun uyanık tutulmasıdır. Bunu için yapılan her eylem, kardeşliğe ve sevgiye verilen bir mesajdır. Ahmet Yesevi Üniversitesince başlatılan bir proje, milli edebiyatımızı kaybolmaktan kurtaracak bir site projesidir.
Böylece türk edebiyatının İslam öncesi ve sonrası, cumhuriyet dönemi, günümüz dönemini kapsayacak, tüm şairler ve eserlerine ulaşım kolaylıkla sağlanacaktır. Proje kapsamında 12 bin 138 şair sisteme entegre edilecektir. Ayrıca bu güne kadar kitaplarda yer almamış ancak, büyük kütüphanelerimizde, çağın önderliğini yapmış şairler ve eserlerine de, bu sistem sayesinde ulaşıp, değerlerimizin daha iyi farkında olacağız. Şiir, düşüncenin ve fikirlerin kafiyelere bürünüp, sanatsal bir şekilde ifade bulduğu, muazzam bir duygu selidir. Bu selin bu milletten alıp, götüreceği, fitne tohumları, düşmanlık ve zorbalıktır. Çünkü, geçmişimizde ki şairlerin fikirlerini, düşünsel yaşamı ve hayatını bizlere yansıtacak olan bu proje sayesinde, birlik ve beraberliğin bu topraklar üzerinde ki, şiirsel yapısından haberimiz olacaktır.
Divan edebiyatının şairlerinin fikri nizamından ve güzelliklerinden bu site sayesinde haberdar olacağız. Divan edebiyatı her ne kadar bizlere, cumhuriyetten sonra yapılan harf inkılabı neticesinde lügatimize yabancılaşmış olsa da, divan edebiyatında hala bizden çok şeyler vardır. Bunların açığa kavuşacağı zaman, bu Türk edebiyatının wikipediası olarak nitelenen projeyle gerçekleşmiş olacaktır. Bilinmeyen kelimelerin anlamları, karşılıkları bu sistem sayesinde çözülecektir. Anladığımız beyitler, mevlitler, kasideler, gazeller bu site projesi sayesinde yabancılaşmaktan ve unutulup gitmekten kurtulacaktır. Sosyal ağ sisteminin bu gibi faydalı işlerle meşgul edilmesi çok güzel bir durum. Nesillere, bugün internet üzerinden kolayca ulaşabilecekleri, anlayabilecekleri, zamanlarını daha iyi değerlendirebilecekleri, geçmişlerinden haberdar edecek bir sitenin kurulması, isabetli bir proje olmuştur.
Böylece, ecdadımızın fikri tefekkürüne sahip olacağız. Düşünce deryasından bir nebzede olsa, faydalanmış olacağız. Proje bu senenin başında başlatıldı. Şuan devam etmekte ve önümüzde ki sene içerisinde, hizmete tam anlamıyla girmesi beklenmektedir. Tüm edebiyat profesörleri bu çalışmaya destek vermektedirler. Bilgilerin derlenip, toparlanması, gerekli kategorilerde maddeler hazırlanması gibi, kullanıcının kolayca bilgiye ulaşabilmesi sağlanacaktır.