Xiaomi Studios resmen tanıtıldı

311 1

Bu haftanın başlarında Xiaomi, yeni bir departman için Çinli bir mikroblog sitesi olan Weibo’da yeni bir hesap açtı. Söz konusu yeni birim, Xiaomi Studios olarak adlandırılan kendi film stüdyosu.

Adından da anlaşılacağı gibi, Çinli teknoloji devinin yeni film stüdyosu, içerik oluşturmayı keşfetmeyi hedefleyecek. Bu duyuruda şirket, sosyal medya platformunda da XIAOMI CREATOR programını başlatacağını da paylaştı. Akıllı telefon kameralarının performansı her geçen yıl giderek daha gelişmiş hale geldi. Yani, şirket yeteneklerini vurgulamak için yeni stüdyo ile bunu ön plana çıkarıyor gibi görünüyor.

33111111111

 

Benzer şekilde geçmişte Apple , Çin’de çekilen “Üç Dakika” gibi kısa filmler çekmek için iPhone’larını kullandı. Şimdi, Xiaomi de bu örneği takip ediyor ancak bu fikri genişletiyor gibi görünüyor. Akıllı telefon kameraları, özel film kameraları kadar güçlü olmasa da, kullanıcılara fotoğrafçılık ve videografi için daha ucuz ve daha erişilebilir bir seçenek sunmaya devam ediyor. Birçoğu film veya benzer projeler çekmek için telefonlarını zaten kullandı, bu nedenle akıllı telefon üreticisinin yeni Xiaomi Studios bu içerik oluşturuculara daha fazla fırsat sunmayı hedefleyebilir.

Başka bir deyişle, yakında Çinli markanın bazı kısa filmlerini görebiliriz. Yeni stüdyo ve Creator programıyla ilgili daha ince ayrıntılar şu anda bilinmiyor ancak yakında daha fazla haber ortaya çıkacak. Kısacası öncelikle bu stüdyonun bir film stüdyosu değil, bir nevi reklam çekimleri için kullanılacak; en azından şimdilik….