Apple 70 milyon OLED panel siparişi verdi!

apple 1

Apple bu sene satışa sunacağı iPhone 8 için Samsung’tan 70 milyon OLED ekran siparişi vermiş. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere Cupertino merkezli şirket bu sene OLED ekranlı yeni bir iPhone modeli satışa sunacak. iPhone’un 10. yılına özel bir tasarıma sahip olması beklenen bu cihaz şimdilik iPhone 8 ismi ile lanse ediliyor. (Muhtemelen Apple bu telefonu başka bir isimle duyuracaktır) Apple’ın OLED ekran taşıyan ilk akıllı telefonu olan bu iPhone, 2017’nin son çeyreğinde kullanıcıyla buluşacak.

Şimdiden yeni iPhone modelinin üretimi için kolları sıvayan Amerikalı teknoloji devi, akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi Samsung’un kapısını çalmış durumda. OLED ekran pazarının en büyük tedarikçisi durumunda bulunan Samsung, Apple ile bir ticaret anlaşmasına imza atmış.

Sızdırılan bilgilere göre Cupertino merkezli teknoloji devi, şimdiden 70 milyon OLED ekran siparişi vermiş durumda. Samsung ise 95 milyon panel için Apple’a garanti vermiş. Yani olası bir talep fazlalığında da Apple işini sağlama almış görünüyor. Peki iPhone 8 bu kadar çok satabilecek mi?

Şu anki tahminler iPhone 8’in 55 milyondan fazla satacağı yönünde. Bu sayı bile Apple’a yeni bir rekorun kapısını açacaktır. Hali hazırda iPhone 8 için konuşulan fiyatın 1000 doların üzerinde olduğunu hesaba katarsak, Apple’ın bu işten fazlasıyla karlı çıkması beklenen bir sonuç olacaktır.

Öte yandan Samsung ve Apple arasındaki iş birliğinin önümüzdeki birkaç sene de devam etmesi bekleniyor.